• Načítám...
>

Obec Střezimíř oslavila 800 let

Střezimíř slavila 800 let existence obce. Bohatý program přilákal místní i přespolní. Návštěvníci si navíc mohli prohlédnout kostel i kapli sv. Vojtěcha, školu s knihovnou, hasičský dům i hasičské muzeum.

Reklama

Středočeská obec Střezimíř oslavila 800 let. U té příležitosti uspořádala nejen pro své obyvatele den plný zajímavého programu pro děti i dospělé.

"Máme tam slavnostně vyzdobený sál a budou tam hrát muzikanti, bude tam nějaké taneční překvapení našich místních děvčat, připravené je občerstvení, protože akce se koná na Posvícení, takže koláčky, točí se nám tady prasátko," řekl Miloš Jelínek, starosta obce Střezimíř.

Program byl zahájen hodinu po poledni slavnostním zasazením výroční lípy. Toho se zúčastnil mimo jiných i radní Středočeského kraje.

"Já musím říci, že jsem byl opravdu udiven, protože co tady samospráva dokázala, co tady vzniklo nového, jak ta obec vypadá, jak je to tady krásné, před tím opravdu smekám. A co se mi hlavně líbí je ta komunita těch lidí. Ti lidé s tou obcí drží, kolik lidí sem přišlo. Takže všem přeji, aby si ten dnešek pořádně užili," řekl Karel Horčička, radní Středočeského kraje.

Program byl připravený i na dalších místech obce. Návštěvníci tak mohli zavítat např. do hasičského muzea a na další místa.

"Po těch jednotlivých aktivitách, které jsou připraveny v rámci celého regionu obce, bude jezdit koňské taxi, 2 kočáry. Pro méně mobilní občany máme připravený i osobní vůz," řekl Miloš Jelínek.

Nechyběly ani atrakce pro děti nebo slavnostní mše v místním kostele.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu