• Načítám...
>

Kraj zná nejlepší podnikatele

Střední Čechy znají vítěze soutěže podnikatel a firma roku. Mezi podnikateli dominoval zemědělec Zdeněk Moc. Nejúspěšnější firmou roku je pak společnost Svět tašek. Ta vyrábí tašky především z papíru.

Reklama

Hlavní město hostilo vyhlášení soutěže Živnostník a firma roku Středočeského kraje. Patronkou soutěže byla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

"Spoustu lidí, a nejen vedení kraje ale i občané, neví, kdo podniká v jaké sféře. Mám radost z toho, že se tady potvrzuje to pořekadlo o zlatých českých ručičkách. Já si myslím, že obecně mají těžký život, protože ještě pořád se nám nepodařilo snížit byrokratickou zátěž, vláda na tom ale intenzivně pracuje, takže si myslím, že se spousta věcí může posunout dopředu. Pro Středočeský kraj jsou živnostníci a malé a střední firmy velmi důležité, protože je považujeme za stabilitu ekonomiky kraje," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Živnostníkem roku se stal Zdeněk Moc ze Starého Vestce. Firmou roku byla společnost Svět tašek z Benešova.

"Zemědělství se vlastně věnuji celý život, 52 let, z toho 26 let soukromě. Specializujeme se na pěstování zeleniny, máme kolem 115 hektarů zeleniny a 65 hektarů brambor. Je to čím dál složitější. Musíme vzorkovat půdu, dát ji na rozbory, veškerou produkci musíme vzorkovat na obsah dusičnanů, musíme vzorkovat na obsah těžkých kovů a v neposlední řadě na pesticidy," řekl Zdeněk Moc, živnostník roku Středočeského kraje.

"Zabýváme se vším, co souvisí s taškami. Nejen papírovými, ale i taškami, které jsou textilní nebo z netkané textilie. A současně se zaměřujeme i na jejich branding, tedy potiskujeme je, případně na textilní tašky se dá i vyšívat. V loňském roce jsme prodali téměř 5,5 milionu papírových tašek a ten můj sen je, aby vyšla v průměru jedna taška na každé obyvatele ČR, tedy dostat se někam přes 10 milionů tašek," řekl Miroslav Borkovec, jednatel firmy Svět tašek.

Vítězové krajského kola postoupili do celostátního finále. To se uskuteční 12. prosince v Praze na Žofíně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu