• Načítám...
>

Dětem v Olbramovicích jde o život

Obchvaty ale nepotřebují jen velká města, jako je třeba Rakovník či Kralupy nad Vltavou. V řadě případů jde o malá sídla předělená komunikacemi, které nepatří kraji, ale státu. A tady pak obec o několika stovkách obyvatel svádí velmi nerovný boj.

Reklama

Jeden z nejsmutnějších osudů má obchvat Olbramovic. Malé obce, která má tu smůlu, že ji protíná silnice I/3, což je jedna z vůbec nejvytíženějších komunikací ve Středočeském kraji. A smutné je hlavně to, že Olbramovice doplatily na listopadovou revoluci.

"Projekty, které máme na obecním úřadě, jsou někdy z roku 1990. Ale samozřejmě jsou podstatně z dřívější doby. V té době, než byla revoluce, by býval ten obchvat byl. Ale řekl bych, že tímto se to potom všechno zdrželo, oddalovalo, začaly se vracet majetky a táhne se to až doposud," řekl Ivan Novák, starosta Olbramovic.

Silnice I. třídy, kudy projedou všichni, kdo směřují z Prahy do Tábora, Českých Budějovic či Vídně, obec doslova půlí. A nejen obec. Odděluje i školu a školní jídelnu. Děti se tak pletou kamionům do cesty několikrát denně. A aby toho nebylo málo, chybí obrubníky, takže děti se vlastně stále pohybují v prostoru silnice. A v zimním období je ráno i odpoledne neviditelný i samotný přechod.

"Někdy v roce 2012 jsme dostali přislíbeno řádově přes milion korun na opravu místních přechodů, že budou osvětleny, zvýrazněny. Pokud by to bylo na obci, tak bychom to posunuli rychleji, ale toto všechno je, řekl bych, kvůli ŘSD, které se k tomu laxně staví," řekl Ivan Novák.

"Toto jsou všechno opatření, která přicházejí nebo jsou na stole k jednání. A hlavně v situaci, pokud by mělo dojít k výraznému oddálení realizace toho obchvatu jako takového. Pokud ta realizace stavby proběhne, tak není úplně na místě nějaké veliké přehnané investování do té komunikace, která naopak je určena k tomu, aby byla spíše klidová," řekl Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Přehnané investování do obrubníků a osvětleného přechodu u školy by se ale možná vyplatilo, protože k realizaci obchvatu něco velmi důležitého chybí. Vyvlastnění. A to nezastavěného pozemku ve vlastnictví jedné zdejší firmy, která si obchvat nepřeje. Vyvlastnění se ale zatím u nás moc nenosí, což po svém výjezdu do regionu ví i naše vláda.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu