• Načítám...
>

Kolínský dům pro seniory je opraven

Domov pro seniory ve Slovenské ulici s kapacitou dvě desítky klientů má za sebou rozsáhlou rekonstrukci. Začala už vloni a vyšla na více než 16 milionů korun. Oprava probíhala na etapy. Tu poslední, která se plánovala až na příští rok, se podařilo dokončit už letos.

Reklama

Kolínský dům pro seniory ve Slovenské ulici prošel rekonstrukcí. Práce probíhaly za plného provozu a díky tomu se podařilo opravu a renovaci prostor dokončit s výrazným předstihem.

"Tu etapizaci jsme přehodnotili a snažili jsme se, aby to vyšlo ještě v rámci letošního roku, což se povedlo. Takže třetí etapa se dokončila letos tak, aby provoz toho domova mohl začít o rok dříve v plném nasazení. Oba nároky, které jsme měli na rekonstrukci, jak ze stránky stavební, tak i z té estetické a užitné, se rozhodně povedly," řekl Michal Najbrt, místostarosta Kolína.

V rámci rekonstrukce, která vyšla na 16 milionů korun, byl např. přistaven evakuační výtah a vznikly nové prostory pro rehabilitaci.

"Opravila se i rehabilitační místnost, kterou jsme v současné době vybavili magnetem, sonem, ultrazvukem. A pak samozřejmě v pokojích se upravovaly hlavně hygienické buňky," řekla Ivana Nováková, ředitelka městských sociálních služeb.

Opravou prošly i pokoje, které mají nové sociální zařízení. Klienti mohou využívat i novou společenskou místnost, která je určena pro volnočasové aktivity.

anketa

Veškeré úpravy, které zvýšily komfort 20 seniorům, trvaly 11 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu