• Načítám...
>

Mukařovská MŠ má novou zahradu

Sjednotit obě zahrady, vytvořit více zákoutí, herních prvků a především trávit s dětmi čas venku. To jsou cíle, se kterými byla vybudována nová environmentální zahrada mukařovské mateřské školy. Její vybudování bylo financováno grantem ze Státního fondu Ministerstva životního prostředí a podílela se na něm i obec.

Reklama

Mukařovská mateřská škola má pro své děti zcela nově zrekonstruovanou zahradu. Ta je zaměřena především na environmentální východu.

"Tato školní zahrada je dobře situována, je obrovská. A hlavně jsme chtěli pro děti vytvořit herní prvky, které by přiměly ty děti co nejvíce času trávit venku. Takže z tohoto důvodu jsme pátrali, dívali jsme se samozřejmě na jiné školky, jak to mají uděláno," řekla Věra Doležalová, zástupkyně ředitelky MŠ Mukařov.

"Vybudovalo se 12 nových herních prvků, vybudovala se zákoutí, ekologická učebna venku," řekla Zuzana Tůmová, ředitelka MŠ Mukařov.

Náklady na vybudování nové zahrady se vyšplhaly ke 470 tisícům korun.

"Zahrada byla realizována z fondu Ministerstva životního prostředí, které vyhlásilo grant. Byla nabídka od 50 tisíc do půl milionu. A my jsme s paní zástupkyní získaly finance na 470 tisíc, kdy se 15 % podílel obecní úřad," řekla Zuzana Tůmová.

Na nové podobě zahrady se mimo odborníků podílelo i vedení školky.

"Spolupracovali jsme s paní architektkou Magdalénou Smetanovou, která má dlouhodobé zkušenosti s těmito zahradami. Vypracovala nám celou koncepci staré a nové budovy, propojení těch dvou zahrad a pak už jsme jen hledali firmu, která nám vytvoří ty herní prvky a zahradníka, který nám dá tu celou koncepci dohromady," řekla Věra Doležalová.

Právě propojení obou budov mateřské školy je druhou etapou rekonstrukce, kterou by školka ráda realizovala v následujících letech. Vše je ale závislé na získaných finančních prostředcích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu