• Načítám...
>

Hejtmanka se sešla s radou seniorů

Rada seniorů Středočeského kraje se sešla s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Na programu pravidelného sekání bylo nejen seznámení s činností členských organizací, ale také řešení problémů, které seniory trápí. Nechybělo ani ocenění některých z nich.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje se sešla s Krajskou radou seniorů a zástupci organizací, které rada sdružuje. Setkání se uskutečnilo tradičně u příležitosti oslav Dne seniorů.

"My se tady většinou snažíme najít společná řešení problémů, případně senioři, reprezentanti jednotlivých klubů, které jsou organizovány pod radou seniorů, my tady předkládají výčet svých aktivit a já jim nabízím účast na našich aktivitách. A je to vždy velmi milé setkání," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"My jsme vždy velmi rádi, když nás paní hejtmanka přijme, i bývalí hejtmani samozřejmě, protože to je vyjádřením nějaké úcty a vzájemného porozumění a spolupráce mezi seniory a dále s tou střední generací, kterou představuje zrovna teď paní hejtmanka," řekl Miloslav Vajs, předseda Krajské rady seniorů Středočeského kraje.

I letos padla řeč na několik problémů, které středočeské seniory trápí. Řešila se tak např. sleva na jízdném.

"Naši senioři ve středních Čechách mohou jezdit zdarma. Ptali se mě spíše na můj pohled na to, že v médiích se říká, že ta 70% vládní sleva může ohrožovat rozpočet státu, jestli je to pravda. Spíše jsme se bavili o takovýchto věcech. My je tradičně podporujeme příspěvkem a jednotlivé kluby dostávají z fondu hejtmana na základě svých žádostí podporu na různé akce, které pořádají," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Na závěr setkání bylo středočeskou hejtmankou oceněno několik seniorů.

"Dnes tady byla např. jubilantka, myslím že ve věku 85 let. A ještě několik jubilantů. A dále za aktivní činnosti ve svých organizacích," řekl Miloslav Vajs.

Oceněné navrhli předsedové členských organizací Krajského klubu seniorů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu