• Načítám...
>

Sedlčany trápí parkování

Parkování. Problém, který řeší téměř každé město. Výjimkou nejsou ani středočeské Sedlčany. Tady se vedení města rozhodlo jít oproti ostatním městům trochu jinou cestou.

Reklama

Ani Sedlčanům se nevyhnuly problémy s parkování. Ty vedení města řeší zejména v centru.

"Aut přibývá, místa pro parkování jsou omezena a v tom centru s tím máme problémy, hlavně v těch sídlištních zónách. Snažili jsme se upravit maximum plochy na parkovací místa, byť i na úkor veřejné zeleně, ale prostě ty sídliště nejsou nafukovací. Je to problém," řekl Miroslav Hölzel, starosta Sedlčan.

Oproti jiným městům Sedlčany nemají žádné zóny placeného stání a téměř na všech parkovištích tu zaparkujete zdarma. Avšak pouze na omezenou dobu.

"V centru města máme 2 placená parkoviště přímo na náměstí T. G. Masaryka a pak na Komenského náměstí. Jinak se nám osvědčují v centru parkování na parkovací hodiny na omezenou dobu 30 minut, hodina, 2 hodiny. Tak, aby se umožnila určitá obrátkovost a lidé si mohli vyřídit to potřebné na úřadech nebo nákupy a uvolní zase místo dalším," řekl Miroslav Hölzel.

I přesto se mezi řidiči najdou tací, kteří povolenou dobu pro parkování překročí nebo za parkování nezaplatí. Měsíčně se strážníci sedlčanské městské policie setkávají s více než 60 přestupky souvisejících s parkováním.

"Strážníci městské policie především spolupracují s občany, kteří tady zaparkují. Snaží se upozornit na to, aby platili poplatky, mají tu 2 možnosti. Jednak klasický papírový parkovací automat, kdy si lístek dají za sklo. Druhá varianta je placení poplatků pomocí SMS. Je to systém, který se u nás rozbíhá zhruba půl roku a myslím si, že občané jsou s ním spokojeni," řekl Petr Krch, velitel Městské policie Sedlčany.

Výhodou platby přes SMS zprávu je upozornění na blížící se konec parkovací doby. Řidič má tak možnost auto přeparkovat nebo délku parkování prodloužit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu