• Načítám...
>

Nemocnice Kolín má novou porodnici

V průměru 1 300 porodů ročně mají na svědomí lékaři v kolínské nemocnici. Ke zvýšení komfortu pacientů i zdravotnického personálu bylo zrekonstruované gynekologicko-porodnické oddělení. To patří díky nové moderní podobě mezi nejlépe vybavené oddělení tohoto typu ve Středočeském kraji.

Stáhnout video
Reklama

Po roce a čtvrt dlouhé rekonstrukci bylo slavnostně otevřeno gynekologicko-porodnické oddělení kolínské nemocnice. Moderně vybavené prostory mají navodit atmosféru tzv. domácích porodů.

"Víme, že existují ve společnosti trendy, které preferují domácí porody. My s respektem hledíme k těmto rodičkám, ale nejsme příznivci domácích porodů. Proto se snažíme osvětou ale i tou vlastní realizací porodnice, které spočívají právě v realizaci takových to porodních boxů kam rodička přijde, odbude všechny tři porodní doby, narodí se jí miminko a pak se může až někam přeložit, " vysvětli ředitel nemocnice Kolín Petr Chudomel.

Slavnostního otevření se zúčastnili i zástupci Středočeského kraje. Ten se na financování rekonstrukce podílel.

"Přibližná investice do vybavení tohoto oddělení je přes 100 milionu Kč a z toho kolem 90 milionu Kč bylo investováno ze strany Středočeského kraje. Rozhodně toto oddělení patří k nejlepším ve Středočeském kraji a já osobně bych ho řadil na první místo, " řekl radní Středočeského kraje Robert Bezděk.

"Jsem rád, že se do té mozaiky rekonstrukce jednotlivých pavilonů se dostal i další pavilon. V roce 2008 jsme začínali masivní rekonstrukcí nemocnic. To byl začátek a dnes se blížíme k závěru, ale ještě to nějaké peníze bude stát, " řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Nově zrekonstruované prostory si přišli prohlédnout také zástupci okolních měst a nechyběl ani kolínský starosta.

"Jsme rádi, že nemocnice má nové moderní porodní oddělení. Je to zásluha nemocnice a děkujeme za investici Středočeskému kraji. Myslím si, že tu bylo velmi významné porodní oddělení, jedno z nejfrekventovanějších ve Středočeském kraji. Tato celá rekonstrukce se připravovala několik let, tak tomu dala zase o level výš, " doplnil Michael Kašpar, starosta města Kolín.

Počet porodů se v kolínské nemocnici ročně vyšplhá přibližně k 1 300.  Podle vedení nemocnice by nová podoba oddělení mohla ale přilákat ještě více rodiček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu