• Načítám...
>

Votice staví biotopové koupaliště

Od 80. let minulého století chybí středočeským Voticím koupaliště. To se ale brzy změní. Na okraji města totiž vyrůstá biotopové koupaliště. Jeho stavba vyjde na více než 30 milionů korun, které si město zaplatí ze svého rozpočtu.

Reklama

Votice se dočkají nového koupaliště. To má být biotopové a má nahradit původní, které v 80. letech minulého století zaniklo. 

"Od té doby nebylo město schopno vyřešit koupání. A samozřejmě, i když dnes má spoustu lidí bazény u svých domů, tak veřejné koupaliště je trochu nějaká jiná kategorie. Je to biotop. Je to z toho důvodu, že to pěkně zapadá do krajiny. Také proto, že chemická koupaliště nebo bazény v okolních městech jsou, ale toto je trochu unikátní a má to tu výhodu, že se tam nepřidávají žádné chemikálie. A spousta lidí je dnes alergických, takže v tomto se mohou koupat i alergici," řekl Jiří Slavík, starosta Votic.

Vybudování koupaliště je nejvýznamnějších projektem současného vedení města, s nímž šlo do předchozích komunálních voleb. Stavbu Votice zaplatí z úspor vytvořených v předešlých 4 letech.

"Náklady na biokoupaliště jsou řádově 33 milionů korun bez DPH. DPH si bude město uplatňovat, protože bude odvádět DPH ze vstupu," řekla Iva Malá, ved. odb. finančního a správy majetku Votic.

Koupaliště bude tvořeno z celkem 3 jezírek. Chybět nebude ani budova se zázemím pro personál i hosty.

"Jedno plavecké, jedno pro neplavce, kde budou atrakce, skluzavky, a jedno maličké jezírko pro malé děti. K tomu samozřejmě bude vybudováno zařízení s toaletami, se šatnami, s nějakým občerstvením, s terasou, kde si lidé budou moci sednout. A bude tam poměrně velký pozemek, který město částečně vlastnilo a částečně vykoupilo, kde si budou moci rozložit deky a kde budou moci odpočívat," řekl Jiří Slavík.

Momentálně probíhají stavební práce. Do konce tohoto roku by měla být dostavěna budova určená pro zázemí. První návštěvníky by biotop ve Voticích měl přivítat s počátkem nové sezóny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu