• Načítám...
>

Hazard v Říčanech skončí

Dluhy, negativní vliv na rodinu, rozpad partnerských vztahů, problémy v práci, to jsou většinou následky gamblerství. Z toho důvodu přistoupilo v Česku přibližně 500 měst k regulaci hazardu. Ta se nově týká také středočeských Říčan.

Reklama

Říčanští zastupitelé rozhodli o zákazu provozování hazardních her na území města. Říčany se tak připojily k dalším zhruba 500 měst a obcí v ČR.

"My jsme čekali, jaký vliv bude mít nový zákon. Ukázalo se, že ten provoz heren pořád ještě přináší nějaké problémy. A tak zastupitelé rozhodli, že budeme regulovat. Ta vyhláška začíná platit letošním rokem, už jsem ji podepsal. Nicméně ty povolenky, které mají jednotlivé herny, budou dobíhat po dobu následujících let," řekl Vladimír Kořen, starosta města Říčany.

Na území města v současné době funguje 5 z původně 15 povolených míst. Ty mají platné povolení do června roku 2022. Krok radnice k regulaci hazardu vítají i místní obyvatelé.

anketa

Regulací hazardu přijde město o část peněz do svého rozpočtu. Podle říčanského starosty to ale financování města nijak neohrozí.

"Dělá to řádově několik milionů korun ročně. Na druhou stranu jsou ty peníze tak trochu hříšné. Takže asi by obecní rozpočty neměly počítat s penězi, na jejichž druhé straně je nějaké lidské neštěstí, kde jsou ukradená kola, kde je drobná kriminalita a závislost," řekl Vladimír Kořen.

V letošním roce přiteklo do městské kasy z daní z hazardních her bezmála 8 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu