• Načítám...
>

Sedlčany se chlubí novým nádražím

Sedlčany na rozhraní Příbramska a Benešovska se po 10 letech dočkají autobusového nádraží. Toto sedmitisícové centrum středního Povltaví je takovým dopravním uzlem celé jižní části Středočeského kraje a důstojný autobusový terminál tu chyběl. Na místě budovaného nádraží totiž existoval jen jakýsi plac s živičným povrchem. Nová hala a zastřešená nástupiště budou doplněna o veřejné toalety a vzniknout má i parkoviště pro osobní auta.

Reklama

Cestující z Příbramska, sousedního Benešovska ale i Jihočeského Táborska dostanou od města Sedlčany vánoční dárek. Už o 2 měsíce dříve, ale přesto pozdě. Autobusové nádraží jak se patří. Doteď museli stát na provizorních stanovištích bez střechy nad hlavou. V létě na dešti, v zimě v mrazu. To se tedy na konci měsíce změní.

anketa

Rekonstrukce autobusového nádraží v Sedlčanech na Příbramsku, která v těchto dnech finišuje, je největší letošní akcí města Sedlčany. Denně projde tímto dopravním uzlem celého středního Povltaví přes 1200 cestujících. Město na stavbu získá 45 milionů dotaci. Celkově vyjde na 63 milionů.

"Tam budou krytá nástupiště, krytá výstupní stanice a bude tam velká odbavovací hala, která bude v zimě vytápěná, v létě klimatizovaná. Budou tam veřejné záchodky, které budou k užívání bezplatně," řekl Miroslav Holzel, starosta Sedlčan.

Záměr postavit dopravní terminál hodný 21. století vznikl už před 10 lety. Radnice ale dala v minulosti přednost třeba výstavbě přivaděče pitné vody. Poté se zase změnily dotační podmínky Středočeského kraje za vlády hejtmana Ratha. Jinde zase město muselo nechat upravit nevhodné podloží. A nakonec celou stavbu zdrželo dvojnásobné odvolání se jednoho z účastníků soutěže k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

"Ta rok a půl trvající prodleva nastala v době, kdy prudce vzrostly ceny ve stavebnictví," řekl Miroslav Holzel.

To všechno celou stavbu prodražilo o 11 milionů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu