• Načítám...
>

Čelákovické nádraží soutěží o titul

To nejkrásnější nádraží v České republice možná leží ve středočeských Čelákovicích. Do každoroční celostátní ankety ho nominovaly obyvatelé, turisté, ale i odborníci z řad architektů nebo pracovníků železnice. Hodnotil se hlavně vzhled, ale také třeba údržba budovy. Výsledky se dozvíme už za pár dní.

Stáhnout video
Reklama

Harrachov, Frýdlant, Železná ruda, Alžbětín, Kouty nad Desnou nebo Slezské Rudoltice či Kynšperk nad Ohří. To jsou jen některá nejkrásnější nádraží napříč celou ČR, která se dostala mezi špičku těch nejlepších. Mezi nimi je i zástupce ze Středočeského kraje - Čelákovice v okrese Praha - východ.

"Úspěch v této anketě má samozřejmě roli i na turismus, zejména ten železniční, protože jsou fajnšmekři, kteří se přijedou podívat na jedno z nejkrásnějších nádraží v ČR," řekl Josef Pátek, starosta Čelákovic.

Do ankety se zapojila široká veřejnost i odborníci.

"Jinak jsme dostali před 30 návrhů a hlasovalo přes 11,5 tisíce lidí," řekla Drahomíra Kolmanová, organizátorka.

Co Čech, to jiný názor. Ne všem se totiž čelákovická železniční stanice líbí.

anketa

"Po stránce estetické je to tam architektonicky trochu zmatené, to už je ale holt vývoj. Někde se nepovede, když neděláte to nádraží celé od začátku se vším tím okolím a celou přestavbu se vším všudy, tak asi těžko můžeme docílit jednotnosti," řekla Drahomíra Kolmanová.

Anketa vznikla už před 13 lety.

"První podnět vznikl na malém nádraží v západních Čechách v Kotouni, kam jsme s manželem přišli na takový rodinný čundr. A to nádraží tam bylo takové malinké, krásné, ještě habsburské, omšelé, ale zachovalé," řekla Drahomíra Kolmanová.

Vítěze ankety o nejkrásnější nádraží se dozvíme v Senátu 12. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu