• Načítám...
>

Kralupy se pyšní novým náměstím

V následující reportáži se vydáme do Kralup nad Vltavou. Ty se konečně dočkaly důstojného náměstí, na které mohou být místní náležitě hrdí. Poslední fáze revitalizace by měla být hotova v roce 2021.

Reklama

Kralupy nad Vltavou se mohou pyšnit novým náměstím, které vzniklo revitalizací centra. 

"Příprava byla velice náročná, protože byly různé názory různých skupin zastupitelů, různých občanů, jaký směrem postupovat. Nechaly se udělat 3 studie budoucí výstavby centra města. Rozhodovalo se o tom i v referendu. Potom zastupitelstvo hlasovalo v několika kolech o dalším postupu. A dospělo se k tomu, že se bude stavět na etapy. V současné době je hotová etapa č. 1, 2 a 3. Trojka je to centrální náměstí. Celkem nás již tyto 3 etapy stály asi 52 milionů korun a zbývá dodělat čtvrtou etapu. To je pěší zóna od nádraží do centra města, která by měla stát dalších přibližně 20 milionů korun," řekl Libor Lesák, místostarosta města Kralupy nad Vltavou.

Při revitalizaci se myslelo i na zeleň a na náměstí byly vysazeny desítky stromů.

"Podařilo se nám do těch ploch náměstí vměstnat asi 40 stromů, aby to bylo trochu zelené. Tam, kde jsme nemohli dát stromy, jsme dali jen květináče, protože bohužel pod tou plochou náměstí je spousta sítí a kanalizace a všeho možného. Takže doufám, že už máme trochu splněno, že občané Kralup budou trochu pyšní na to, že máme hezké náměstí," řekl Marek Czechmann, starosta města Kralupy nad Vltavou.

anketa

Čtvrtá závěrečná etapa, tedy vybudování pěší zóny od nádraží směrem do centra, by měla být hotova v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu