• Načítám...
>

Dobřichovice mají Stavbu roku

Středočeský kraj zná své nejlepší stavby roku. V letošní nominaci bylo 20 rozdílných nejrůznorodějších stavebních počinů od dopravních terminálů přes rodinné domy až po sportovní halu nebo hospodu. Z vítězství se nakonec mohou radovat v Dobřichovicích.

Reklama

Kutnohorský GASK hostil vyhlášení 6. ročníku soutěže Stavba roku Středočeského kraje. V nominaci bylo 20 staveb, které originálním architektonickým pojetím uchvátily nejen odbornou porotu, ale i širokou veřejnost.

"Zajímavé na přehlídce Stavba roku je, že přinese všehochuť. Přinese profil od dopravních staveb přes rodinné domky až po rekonstrukce nádherných historických staveb. Posuzování a porovnávání těchto různorodých věcí je na tom zajímavé," řekl Jan Fibiger, předseda správní rady Nadace ABF.

Ceny těm nejlepším předal i radní Středočeského kraje Robert Bezděk.

"Já nejsem expertem přes stavby, ale coby prostý občan, jde mi o to, co zbude do budoucna. A myslím, že je důležité mít takové stavby, aby si naši potomci mohli říci, že je to hezká stavba," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Stavbou roku bylo vyhlášeno DOB centrum Dobřichovice.

"Původní statek, která je přestavěn na víceúčelový areál, kde je 81 bytů, 19 nebytových jednotek, je tam vinotéka, wellness s 12 metrů dlouhým bazénem. A na závěr areálu bylo postavení restaurace Panská zahrada a čtyřhvězdičkového hotelu. Takže je to kombinace bydlení i veřejných služeb," řekl Daniel Havlík, zástupce investora.

"Skoro 10 let jsme spolu dávali dohromady ten stavební program. Nejen jak postavit byty, postavit restauraci, ale jak zároveň toto zapojit do centra Dobřichovic, jak z toho vlastně udělat centrum. Takže tady vznikl ryze soukromý development, který zároveň vytvořil nové městské centrum. A to je to, co myslím oslovilo všechny. Takové zadání není každý den," řekl Jiří Hejda, architekt.

Do nejužší nominace se pak dostala třeba rekonstrukce arcibiskupského zámku na hotel v Dolních Břežanech nebo hospoda se sálem v Máslovicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu