• Načítám...
>

Beroun rozšířil základní školu

Až 210 dětí 15 učitelů najde nové zázemí v novém pavilonu 2. základní školy v Berouně. Stavba šaten, 7 tříd a kabinetů stála zhruba 80 milionů korun a jedním z výrazných prvků je skleněný krček, který propojuje starou a novou budovu.

Stáhnout video
Reklama

2. základní škola v Berouně otevřela nový pavilon. Do něj se vejde 7 tříd a také kabinety pro 15 pedagogů.

"Je tady místo pro 210 dětí, což jaksi Berounu prostě pomůže. Ale nejen Berounu, ale také všem vesnicím kolem, protože v podstatě teď bereme děti ze všech vesnic, které jsou v nějakém prstenci kolem Berouna. Máme jich tu hodně," řekl Pavel Herold, ředitel 2. ZŠ a MŠ Beroun.

"Podařilo se za 10 měsíců mít hotovou projektovou dokumentaci včetně stavebního povolení. Potom jsme dávali dohromady finance. A když jsme je dali dohromady, začali jsme stavět. Stavba trvala necelý rok. A problémů, jako u každé stavby, bylo několik. Vždy je to boj mezi dodavatelem a naším technickým dozorem. Jinak se nám to ale podařilo udělat ve velmi krátké době a já jsem za to moc rád," řekl Michal Mišina, místostarosta města Beroun.

Jedním z výrazných prvků nového pavilonu je skleněný krček, který propojuje starou budovu s novou.

"Když jsem viděl první plány, říkal jsem, že ty děti nestačí přejít z pavilonu do pavilonu, protože jsou to 3 podlaží ve 2 budovách, kde je druhý stupeň. A to dítě se tam nestačí za 10 minut dostat. Tak jsem si vymyslel ten skleněný krček," řekl Pavel Herold.

"Ta škola je opravdu krásná, člověku se vždy vybaví vzpomínky na jeho školní léta. My jsme takto krásnou školu neměli a je dobře, že ty dnešní děti mohou využívat tyto možnosti," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Nový pavilon 2. ZŠ v Berouně stál zhruba 80 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu