• Načítám...
>

Mělník modernizuje kamerový systém

Mělnická radnice právě modernizuje kamerový systém. Ten by měl být nově plně digitalizovaný. Od prosince tak bude nad pořádkem v Mělníku dozorovat 24 kamer místo momentálních 11 kamer.

Reklama

Kamerový systém je dnes v každém větším městě součástí městské policie. Nejinak tomu je i v Mělníku.

"My jsme začali budovat kamerový systém v roce 1998, kdy město jako takové přistoupilo do celostátního programu prevence kriminality. V první etapě jsme vybudovali 6 kamerových bodů, které jsme postupně rekonstruovali, rozšiřovali a podobně," řekl Ladislav Hošmánek, ředitel Městské policie Mělník.

V současné době disponují strážníci 11 kamerami. To se ale brzy změní, protože celý kamerový systém prochází obměnou.

"V současné době jsme zahájili celkovou rekonstrukci kamerového systému. Náš kamerový systém bude kompletně vyměněn, všechny venkovní komponenty, všechny kamery, ovládací prvky. Celý systém bude plně digitalizován. Dostáváme se na číslo 24 kamer," řekl Ladislav Hošmánek.

Policisté záznamy z kamer často využívají.

"Není nutné, aby nás nekontaktovala Policie ČR, ať už obvodní oddělení, dopravní policie nebo kriminální policie, o záznamy z našeho kamerového systému," řekl Ladislav Hošmánek.

"Modernizace kamerového systému se vyšplhá téměř na 1,9 milionu korun a město celou částku hradí z vlastního rozpočtu. Celá ta modernizace toho kamerového systému by měla vést k tomu, že městská policie se v roce 2021 nebo 2022 bude stěhovat do vily v Plavební ulici, kde bude mít větší a modernější sídlo," řekla Barbora Walterová Benešová, tisková mluvčí města Mělník.

Kompletně obměněný kamerový systém by měla mít městská policie v Mělníku hotový do konce listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu