• Načítám...
>

Králův Dvůr buduje obchvat

Tíživou dopravní situaci Králova Dvora by měl vyřešit budovaný jižní obchvat. Ten si klade za cíl převedení těžké kamionové dopravy mířící převážně do výrobních hal za hranice města. Celý projekt pomáhá městu financovat i Středočeský kraj.

Stáhnout video
Reklama

První a pro Králův Dvůr nejdůležitější etapa jižního obchvatu bude začínat u sjezdu z dálnice D5 směrem na Prahu. A dále bude pokračovat kolem Litavky, kde vyústí až u mostu Alexandra Hesse.

"Hlavním cílem pro Králův dvůr, hlavně pro tuto první etapu, je vytlačit nákladní dopravu z Králova Dvora. Tedy auta, která jezdí přes Plzeňskou, jak v Králově Dvoře, tak v Berouně, budou moci sjet přes dálnici na tento obchvat a jet do průmyslových zón v Králově Dvoře a v Berouně," řekl Petr Vychodil, starosta města Králův Dvůr.

Samotným pracím na obchvatu předcházela výstavba protipovodňových opatření. Ale tím výčet výhod pro město nekončí. 

"Pro Králův Dvůr to má i další výhodu, že kolem obchvatu první etapy vlastní město cca 60 % až 70 % pozemků, které jsou určené k obchodní a průmyslové zóně, což pro město bude další příjem do rozpočtu," řekl Petr Vychodil.

Tento nákladný projekt financuje Králův Dvůr za přispění Středočeského kraje, od kterého se mu podařilo získat dotaci.

"Vlastní stavba je cca necelých 50 milionů. A město Králův Dvůr se na stavbě podílí necelými 10 miliony. Zbytek hradí Středočeský kraj," řekl Petr Vychodil.

Pro Středočeský kraj jsou tyto stavby jedním ze zásadních témat.

"Současné vedení Středočeského kraje věnuje přípravě těch obchvatů velkou pozornost. Další obchvaty začnou v nejbližší době, např. obchvat Rakovníka, Kralup, což je spojnice mezi D7 a D8, také velmi očekávaná stavba," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Králův Dvůr se dokončení první etapy obchvatu a odklonění nákladní dopravy z města dočká v roce 2020. Patří k těm šťastnějším, protože příprava těchto staveb v současném legislativním prostředí je velmi složitý proces, který nezřídka trvá i dlouhá desetiletí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu