• Načítám...
>

Autobusové nádraží bude modernější

Autobusové nádraží v Mělníku by se už v březnu mělo dočkat modernizace. Ta by se měla soustředit především na nádražní budovu, která je ve velmi špatném stavu. Už teď se ale nedaleko nádraží staví. A to sice cyklostezka, která jsem nově povede.

Reklama

Vedení města Mělník plánuje modernizaci autobusového nádraží.

"Budova je ve velmi špatném stavu. Tím jsme byli donuceni začít s rekonstrukcí, ke které by mělo dojít pravděpodobně na jaře příštího roku. V současné době je vypsáno výběrové řízení na zhotovitele," řekla Barbora Walterová Benešová, mluvčí města Mělník.

Kromě celkové rekonstrukce vlastní budovy by zde měly být i nové informační tabule. Upravit by se měly i povrchy a řešit se bude i celkové odvodnění plochy.

"Navážou na to ještě některé další úpravy, které odpovídají současné době, tedy přiděláváme parkoviště P+R a K+R tak, abychom tam ta auta dostali a aby lidé využívali tu dopravu. A stejně tak tam vzniknou, stejně jako u vlakového nádraží, stání pro cyklisty," řekl Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Už teď je kousek od autobusového nádraží čilý stavební ruch. Buduje se tu totiž cyklostezka.

"My navazujeme na celostátní projekt Labské cyklostezky, která vede podél Labe kolem Mělníka a na Mělníku dobudovaná není. Takže dobudujeme její část a potom rozvedeme jednotlivé větve ještě po městě tak, abychom spojili tuto cyklotrasu s některými důležitými body, jako je škola, autobusové nádraží a vlakové nádraží," řekl Milan Schweigstill.

Nová cyklostezka u autobusového nádraží by měla být hotová zhruba v polovině příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu