• Načítám...
>

Výstava ukazuje regionální autory

Rakovnické muzeum T.G.M. na Husově náměstí hostí výstavu 22 neprofesionálních výtvarníků z celého regionu. Ti návštěvníkům svými pracemi předvádějí nejrůznější výtvarné techniky. Na výstavě tak uvidíte, malbu, kresbu ale i vyřezávaná díla nebo sochy.

Reklama

Rakovnická mansarda. Tak se věnuje výstava, která ukazuje díla neprofesionálních výtvarníků z celého Rakovnicka. Výstavu můžete navštívit v Muzeu T.G.M. na Husově náměstí v Rakovníku.

"Každé 2 roky se snažíme otevřít tuto přehlídku všem výtvarníkům napříč žánry, napříč technikami, generacemi. Vyplácí se to, protože ten 12. ročník ukazuje, že pořád ještě jsou tady noví a noví výtvarníci," řekla Kateřina Blažková, zástupkyně ředitelky, Muzeum T.G.M. Rakovník.

Letos v muzeu vystavuje 22 výtvarníků. 

"Velmi se posunují co se týče témat. Hodně věcí je samozřejmě realistických, ale hlásí se hodně k impresionismu. A málokdy tady narazíte na abstrakci. Je to zajímavé, že opravdu ta přehlídka přiláká lidi, kteří chtějí zřejmě ukázat, že umí malovat. A to je super v tom, že jim dáváme ten prostor, aby ukázali, že i ti, kteří nejsou studovaní, dokážou technicky zvládnout malbu nebo kresbu," řekla Kateřina Blažková.

Někteří se do přehlídky zapojili už od samého začátku, tedy před 24 lety. Třeba jako pan Emil Pejša.

"Já se věnuji spíše volné řezbě. Ty hodiny, to je spíše taková okrajová záležitost, protože jsem si uvědomil, že je dobré občas dělat i věc, která je užitečná. Že to není jen vyřezaný panáček nebo něco takového," řekl Emil Pejša, výtvarník.

"Já, abych řekl pravdu, to beru jako takový trenažér na tetování. Miluji tetovat portréty a barevné portréty. To byl vždy můj sen, ale moc to lidé nechtějí. Tak si to kreslím, abych věděl jak míchat barvy, jak na to. To je asi kvůli tomu," řekl Jiří Netík, výtvarník.

Rakovnickou mansardu můžete v muzeu na Husově náměstí v Rakovníku navštívit až do 12. ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu