• Načítám...
>

V Mladé Boleslavi vyroste parkoviště

V areálu Klaudiánovy nemocnice vyroste během příštího roku osmipodlažní parkovací dům, který nabídne 640 míst ke stání. Sloužit bude bude nejen pacientům, ale i místním obyvatelům.

Reklama

Kapacita parkoviště Klaudiánovy nemocnice je v posledních letech nevyhovující. Volné místo tady marně hledají nejen pacienti, kteří do Mladé Boleslavi přicházejí, ale i zdravotní personál. Tato situace by se měla změnit už v září příštího roku. V areálu totiž bude postaven nový parkovací dům.

"Naše nemocnice dlouhodobě trpí tím, že tady jsme uprostřed města. Možnosti parkování jsou limitované. Boleslav jako město automobilů samozřejmě má také vysoké procento motorizace, takže to všechno v součtu je výsledek toho, že do teď tady jak pacienti, tak i zaměstnanci nemocnice, měli obrovské problémy s parkováním," řekl Ladislav Řípa, ředitel Klaudiánovy nemocnice.

"Já jsem rád, že nám tady vzniká parkoviště s kapacitou zhruba 640 parkovacích míst, což je výrazné navýšení oproti tomu, jak to tady vypadalo doposud," řekl Jiří Bouška, náměstek primátora města Mladá Boleslav.

Práce se dotknou i vjezdu do parkovacího domu. Ten se oproti stávajícímu přesune ke křižovatce Laurinovy a Palackého ulice. Zároveň zde bude postavena protihluková stěna.

"S tím souvisí i křižovatka Laurinova - tř. Václava Klementa, která by se měla upravit právě tak, aby lidé plynule dojeli do tohoto parkovacího domu," řekl Jiří Bouška.

Náklady stavby jsou předběžně vyčísleny na 174 milionů korun. Za úvěr, který si na stavbu nemocnice vezme, bude ručit Středočeský kraj a město Mladá Boleslav.

"Z 80 % za to ruší Středočeský kraj, z 20 % za to ručí město Mladá Boleslav. Důvodem je to, že parkovací dům bude využíván i pro obyvatele, kteří bydlí v okolí," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Mladoboleslavské zastupitelstvo také schválilo koupi pozemků v Laurinově ulici nedaleko nemocnice, kde bude fungovat po dobu výstavby dočasné parkoviště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu