• Načítám...
>

Rakovník hostil Veletrh práce

Kontaktní Úřad Práce v Rakovníku uspořádal Veletrh práce a vzdělávání. Zájemcům se představily například obory jako kominík, kovář, kadeřnice nebo kuchař. Studenti se také mohli seznámit s významnými zaměstnavateli z regionu, ale i z celého Středočeského kraje.

Reklama

Kulturní centrum Rakovník zaplnily prezentační stánky středních škol z Rakovnicka a z nejbližších okresů. Tato tradiční akce pod názvem Veletrh práce a vzdělávání láká každý rok stále více žáků a vzdělávacích institucí.

"Tady představujeme 35 středních škol a učilišť už nejen z rakovnického regionu, ale už opravdu ten přesah je i do jiných krajů, nejen okresů. Takže jsou tady školy z Prahy, z Litvínova, z jižních Čech. Mám velkou radost, že každým rokem přivážíme nové a nové školy, protože zájem žáků 9. tříd je třeba o chemické obory, které tady do dnešního dne neměly zastoupení," řekla Jitka Ledvinová, ředitelka Úřadu práce Rakovník.

V rámci veletrhu se prezentovaly i významní zaměstnavatelé Rakovnicka i širokého okolí. Mezi nimi byla i Armáda ČR. Ta v Rakovníku nově buduje vojenský prapor logistického zabezpečení a na jeho chod bude potřeba získat kolem 70 zaměstnanců.

"My tady teď prezentujeme také znovuotevřený útvar. Nabízíme tady převážně funkce skladníků, kuchařů, logistiky. Samozřejmě stačí být minimálně vyučen," řekl Jan Kučera, rekrutér Armády ČR.

Rakovnicko se od ostatních okresů výrazně neliší. V současné době je v tomto regionu největší nedostatek kuchařů, řidičů, lékařů a zdravotního personálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu