• Načítám...
>

Kraj láká cizince na zámecké noclehy

Česká republika není jen Praha. Tento často opomíjený fakt se rozhodl zdůraznit Středočeský kraj. Chce, aby se o něm ve světě také vědělo. Tento největší český region je velmi bohatý na kulturní i přírodní památky. Proto zástupci Středočeského kraje sezvali Čechy, kteří naší zemi propagují po světě, na setkání do Kutné Hory, aby představili své poklady.

Reklama

Středočeská galerie GASK v Kutné Hoře byla místem setkání zástupců agentury Czech Tourism, kteří propagují Čechy, Moravu i Slezsko v různých koutech světa. Češi žijící mimo Česko a mimo Evropu měli např. možnost popovídat si s provozovateli středočeských památek.

"Czech Tourism požádal Středočeskou centrálu cestovního ruchu, aby připravila takovou poznávací cestu po Středočeském kraji. Bylo to zámecké ubytování, sklářská huť, pivovar a tvrz," řekla Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Czech Tourism dvakrát do roka pořádá společná jednání a setkání všech zástupců z celého světa v ČR.

"Ne každý kraj má příležitost představit turistické cíle všem zahraničním zastoupením najednou," řekla Zuzana Vojtová.

Drtivá většina cizinců jezdí do Prahy, následuje Český Krumlov, Karlovy Vary ale Českosaské Švýcarsko. Povědomí o Středočeském kraji ale také postupně stoupá. Např. Číňané začínají objevovat Kutnou Horu.

"My se tam zaměřujeme zejména na podporu individuálního turismu, kdy opravdu ti individuální návštěvníci jsou schopni přijet do ČR, něco si nastudují o historii, kultuře nebo památkách a jsou schopni tady strávit 4 nebo 5 dnů po různých místech. A už opravdu cíleně za konkrétními místy," řekl Lukáš Pokorný, zástupce Czech Tourismu v Číně.

Korejci zase přišli na chuť našemu vepřovému kolenu, tatarskému bifteku a pivu.

"Rozvíjíme třeba cestování v půjčených automobilech, rozvíjíme cestování rodin s dětmi. Máme tady celkem úspěchy i v zámeckém ubytování. Myslím si, že i Konopiště nebo např. Křivoklát," řekl Michal Procházka, zástupce Czech Tourismu v Koreji.

A Italové postupně vyrážení z Prahy na Středočeské cyklostezky.

"Faktem je, že 80 % italských turistů, kteří přijíždí pravidelně do ČR, zůstává pouze v Praze. Takže naším cílem je navyšovat počet italských turistů především v českých krajích," řekl Luboš Rosenberg, zástupce Czech Tourismu v Itálii.

A na závěr večera si všichni účastníci prohlédli díla vystavovaná v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu