• Načítám...
>

Bobnice mají zrekonstruovanou sokolovnu

S naší kamerou jsme zavítali na prohlídku zrekonstruovaných prostor sokolovny v Bobnicích na Nymbursku. Rekonstrukce trvala několik měsíců a finančně ji podpořil Program obnovy venkova a nemalou částkou přispěl i Středočeský kraj. Místním sokolovna slouží jako sportovní i kulturní centrum.

Reklama

Sokolovna v Bobnicích na Nymbursku v letošním roce prošla několikaměsíční rekonstrukcí. Práce začaly v červnu a skončily koncem září.

"Budovali jsme sociální zařízení, které tady nebylo, opravovali jsme celou sokolovnu, malovali jsme interiér. Tato budova se rekonstruuje už od roku 2014 průběžně. Jako první byla střecha, další bylo zateplení celé budovy s výměnou oken a teď je to poslední akce," řekla Hana Černá, starostka obce Bobnice. 

Obyvatelé Bobnic přišli na slavnostní prohlídku interiéru a nešetřili chválou.

anketa

"Je to krásné. Je to zrekonstruovaný nový prostor a věřím, že bude dlouho a dobře sloužit jak dětem, tak dospělým. A všem obyvatelům této obce," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Sokolovnu, kterou Bobnice získaly od České obce sokolské v roce 2013, využívají místní nejen ke sportovním účelům, ale slouží i jako kulturní středisko.

"Tato budova je opravdu multifunkční, protože v dopoledních hodinách tady probíhá tělocvik místní školy. Pět dnů v týdnu v odpoledních hodinách a večerních jsou tady tréninky Tělocvičné jednoty Sokol Bobnice, kde jsou oddíly florbalu, badmintonu. A soboty a neděle slouží budova k pořádání akcí," řekla Hana Černá.

Projekt dostal dotaci od Středočeského kraje z fondu obnovy venkova. A to necelých 900 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu