• Načítám...
>

Kraj podpořil rozvoj lodní dopravy

Středočeský kraj i nadále pracuje na vylepšení lodní dopravy. V té souvislosti připravuje na vodních tocích také několik stavebních úprav. Vybudovat by se mělo např. několik nových přístavů.

Reklama

Jednou z hlavních priorit Středočeského kraje v oblasti cestovního ruchu je rozšíření lodní dopravy. Kraj má za tímto účelem uzavřené memorandum s Ústeckým a Jihočeským krajem.

"Týká se to splavnění řek Vltavy a Labe a v ideálním případě bychom to rádi propojili a nabídli turistům, kteří přijedou do středních Čech, možnost projet si celý úsek od jižních Čech až po Ústecký kraj. Vlastně 2 nejvýznamnější řeky v ČR. Mluvíme tady o malých lodích, o tzv. malých plavidlech. Nejedná se o velké parníky, jedná se o individuální lodní dopravu. Když to srovnám a přiblížím, tak v Holandsku je to velmi rozšířené, nebo Baťův kanál, když půjdu na Moravu. Tak něco takového bychom si představovali u nás na Vltavě," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj proto plánuje vybudování několika nových míst, která by měla lodní dopravu na více než 200 kilometrů dlouhém toku Labe a Vltavy zpříjemnit.

"Musíme doplnit některé služby, které na té řece chybí. To znamená hlavně vývaziště, přístaviště, např. dočerpávání pohonných hmot, vody, dobíjení baterií. To je takovým cílem. Tyto veškeré nově vybudované akce, ale i ty, které už jsou stávající, dát do nějaké jednotné brožury," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Ty by měly sloužit k propagaci aktivit, které jsou s plavbou a lodní rekreací spojené. Brožury bude vydávat spolek Středočeské vodní cesty. Ten byl založen v roce 2016 a jedním z jeho cílů je podpora marketingu vodních cest.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu