• Načítám...
>

Kraj blanických rytířů získal certifikát

Kraj blanických rytířů se pyšní certifikátem společnosti Czech Tourism. Díky němu se tak stal certifikovanou oblastní organizací destinačního managementu. Začlenil se tak do vznikajícího systému destinačních oblastí ČR.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje se sešla se zástupci Kraje blanických rytířů. Společně pokřtili certifikát, který tento spolek dostal za organizaci destinačního managementu.

"Což je jedna z prvních destinačních agentur, která získala tuto certifikaci nejen od nás, ale hlavně od Czech Tourismu. Je to vlastně první čistokrevná středočeská destinační agentura, protože ty zbylé většinou mají přesah i do okolních krajů," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Na základě certifikace rozhodli krajští radní o udělení dotace tomuto spolku.

"Asi 400 tisíc korun na provoz. Oni z toho budou hradit provoz toho zázemí, tu manažerku, která pro ně pracuje na 100 %. Před chvilkou jsme tady viděli i to veliké množství práce, kterou odvedli, a v tuto chvíli ke svým členům pozvali i potenciální nové členy z řad neziskových organizací a z oblasti soukromého podnikání," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Spolek se zabývá koordinací cestovního ruchu a zapojením měst, obcí a firem, které propaguje.

"To je samozřejmě nabídka pro turisty v našem kraji, kterou se snažíme rozšiřovat, samozřejmě se snažíme ji propagovat a společně koordinovat aktivity podnikatelů a také obcí, aby narůstal ten počet turistů v našem kraji," řekl Viktor Liška, předseda spolku Kraj blanickým rytířů.

Setkání se zúčastnili také starostové měst a obcí na Benešovsku a Voticku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu