• Načítám...
>

Mělník mění parkování pro rezidenty

Mělník od ledna zavádí elektronický parkovací systém. Ten bude platit v centru města. Rezidenti, kteří mají nyní papírové parkovací karty, se musí zaregistrovat na městském úřadě. A to až do 15. ledna.

Reklama

Obyvatelé Mělníka čekají změny v parkování. Současné papírové parkovací karty od ledna nahradí elektronický systém.

"My se tím zavedením také trochu modernizujeme, abychom se oprostili od složitých papírových parkovacích karet. Ta elektronická evidence umožňuje v podstatě i rozšíření toho parkovacího systému," řekl Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Na jednu kartu bude nově možné zaregistrovat i více registračních značek.

"Byť třeba podnikatel bude mít jenom jedno místo oficiálně, může se na něm točit více vozidel," řekl Milan Schweigstill.

Stávající držitelé parkovacích karet tak musí na městském úřadě zažádat o registraci do elektronického parkovacího systému. A to mezi 15. prosincem a 15. lednem.

"Není zapotřebí nějakým způsobem pospíchat, nezávisí na pořadí. V podstatě se pouze ověří informace, které jsme v databázi měli, jestli jsou skutečně reálné, aby to té elektronické databáze nepřišla nějaká nepřesná informace. V dalších letech si už pouze elektronicky dálkově požádají o prodloužení té karty a už na úřad nebudou muset vůbec chodit," řekl Milan Schweigstill.

Zavedení nového parkovacího systému usnadní práci městským strážníkům, kteří dohlíží na správné parkování.

"Už nyní máme tablety, které využíváme na ulici, ale právě software v tom tabletu je vyladěný tak, aby ten strážník provedl kontrolu rovnou, načetl SPZ a ten software hned zjistí, jestli to auto je rezidentské," řekl Petr Limprecht, strážník městské policie.

Změnou projde i ceník rezidenčního parkování. Hlouběji do kapes budou muset sáhnout ti, kteří v centru Mělníka podnikají. Ti za parkovací kartu zaplatí 10 tisíc korun ročně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu