• Načítám...
>

Kraj posílí bezpečnost na silnicích

Zvýraznění vodorovného i svislého dopravního značení nebo pokládka nízkohlukového asfaltu. To jsou prvky, které by měly zvýšit bezpečnost na středočeských silnicích. Jejich vybudování schválili krajští zastupitelé a vybrané úseky se jich dočkají v příštím roce.

Reklama

Silnice ve středních Čechách budou bezpečnější. Krajští zastupitelé rozhodli o uvolnění části rozpočtu na vybudování většího počtu bezpečnostních prvků.

"V rozpočtu kraje se jedná např. o značení nebo zvýraznění značení jak svislého, tak i vodorovného značení. Dělají se i úpravy křižovatek," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje.

Seznam míst, na kterých bude zvýšený počet bezpečnostních prvků, vypracoval Středočeský kraj spolu s Policií ČR. 

"Střední Čechy jsou charakteristické velkou dopravní sítí, velkou intenzitou tranzitní dopravy, takže těch míst, která by mohla být potenciálně nebezpečné, je možné určit několik. Ale nejedná se o žádná vyloženě riziková místa, kde by docházelo dennodenně k nehodám," řekl Martin Kavka, odbor dopravní služby PČR.

Podle policie je za vyšším počtem nehod zejména chování řidičů, kteří nerespektují dopravní předpisy.

"Zde je hlavní příčinou nedodržení rychlosti nebo nepřizpůsobení rychlosti řidičů vozidel," řekl Martin Kavka.

Bezpečnostní prvky budou posíleny pouze na komunikacích, které v poslední době neprošly rekonstrukcí.

"Když se realizují stavby z IROPu nebo z národních zdrojů, tak je logické, že už jsou v tom projektu zakomponované ty bezpečnostní prvky. To znamená, že každá nová stavba určitě splňuje ty nejpřísnější kritéria z hlediska bezpečnosti provozu," řekl František Petrtýl.

Změny se týkají i povrchu silnic. Ten by měl být nahrazen nízkohlukovým asfaltem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu