• Načítám...
>

MHD v Benešově jezdí zdarma

Obyvatelé Benešova mohou od listopadu jezdit městskou hromadnou dopravou zdarma. Ke stávajícím dvěma linkám by od února měla být zavedena další. Ta bude obsluhovat lokality, kam dosud MHD nejezdila. K tomu budou sloužit nové minibusy.

Reklama

Benešovští radní splnili další část svého volebního programu. Od začátku listopadu tak místní MHD jezdí zdarma.

"Jednak je poměrně vysoká hustota dopravy aut v centru města, takže si od toho slibujeme, že bychom tímto způsobem mohli trochu ulevit té frekvenci. A potom jsme chtěli více zpřístupnit dopravu žáků do škol. Ne přímo školní autobusy, ale zlepšit ty trasy, linky a tu obslužnost z hlediska dojíždění žáků do škol a odpoledne zpátky domů," řekl Zdeněk Zahradníček, místostarosta Benešova.

Vedení města si tímto krokem chce vyzkoušet, zda bude o MHD mezi obyvateli Benešova větší zájem. Bezplatně mohou po městě cestovat půl roku. Poté se radní rozhodnou, zda nulové jízdné ponechají nebo se vrátí zpět k placené formě.

"Zároveň bychom samozřejmě chtěli ještě v příštím roce upravit linky tak, aby jezdily do těch lokalit, kde probíhala nějaká větší zástavba v minulých letech. Budeme se snažit, aby ta doprava byla podstatně více využívaná," řekl Roman Tichovský, místostarosta Benešova.

"Chceme obsloužit lokalitu, která se jmenuje Červené vršky. A potom lokalitu Mariánovic. Tam je velká výstavba rodinných domů," řekl Zdeněk Zahradníček.

Aby mohly autobusy obsluhovat i tyto nové lokality, dohodlo se město s dopravcem o nasazení menších autobusů.

"Jsou to minibusy pro 20 sedících a celkem 38 cestujících. A díky té své menší velikosti mohou zajíždět do hustých aglomerací, kam se vlaky a autobusy nedostanou," řekl Zdeněk Zahradníček.

Do nových lokalit by měl jeden z minibusů zajíždět již od února. Další linky přibudou se začátkem nového školního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu