• Načítám...
>

Silnice z Kolína do Týnce opět funguje

Řidiči u Kolína si oddychli. Středočeský kraj totiž po tříměsíčních opravách znovu otevřel páteřní silnici u Tří Dvorů na Kolínsku - od Kolína na Týnec nad Labem. Auta už tak nemusí místo složitě objíždět úzkými ulicemi okolních obcí. Celá rekonstrukce stála více než 23 milionů korun.

Reklama

Středočeský kraj dal šoférům na Kolínsku předvánoční dárek. Zprovoznil pro ně čtvrt roku opravovanou silnici 322. Na zhruba 2 kilometry dlouhém úseku mezi Kolínem a Třemi Dvory bylo potřeba položit nový povrch.

"Vyskytly se i komplikace z důvodu napojení kruhového objezdu. Hrozilo, že komunikace bude uzavřena ještě na jaře na 2 měsíce. Ale jak zhotovitel, firma STRABAG, tak Krajská správy údržby silnic vynaložily maximální možné úsilí a vše se to povedlo se zdržením 14 dnů," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

"Na tuto stavbu ještě bude navazovat v obci Tři Dvory obnova protihlukového krytu v jarních nebo letních měsících roku 2020, kdy dojde k obnově za částečného omezení provozu. Bude to na semafory," řekl Petr Holan.

Oprava silnice 2. třídy od Kolína na Týnec nad Labem stála více než 23 milionů korun. Na původním povrchu docházelo k sesedání a trhání krajnice. Dělníci také pročistili všechny propustky. A ještě než odstranili zátarasy, už se po silnici proháněla první auta. Řidiči se zkrátka nemohli dočkat.

"Je třeba říci, že to bude pro občany nesmírná úleva, protože toto je jedna z páteřních silnic v okolí Kolína. A ta uzavírka, kterou bylo nutné udělat, byla hodně komplikovaná. Vedla po úzkých silnicích přes okolní obce a byla dlouhá," řekl Martin Herman.

Opravy silnic jsou pro Středočeský kraj jednou z priorit. Má totiž nejhustší silniční síť ze všech krajů a také trpí vysokou dopravní zátěží vzhledem k blízkosti hlavního města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu