• Načítám...
>

Rakovnický aquapark je téměř hotový

Rekonstrukce plaveckého areálu v Rakovníku je takřka u konce. Město již uvolnilo ze svého rozpočtu peníze na jeho provoz. Vedení radnice počítá s otevřením vodního světa počátkem ledna následujícího roku.

Reklama

Ještě pár úprav a je hotovo. Řeč je o aquaparku, který vznikl v Rakovníku na místě bývalého městského plaveckého bazénu. Rekonstrukce aquaparku trvala zhruba 2 roky. Teď jej čekají už jen dodělávky. Největším lákadlem jsou 2 tobogány, jehož delší varianta měří 84 metrů.

"V podstatě o rekonstrukci městského plaveckého bazénu bylo rozhodnuto už v roce 2015 s tím, že na konci srpna 2016 byl bazén uzavřen a od té doby probíhalo řízení k tomu, aby ta rekonstrukce mohla být zahájena," řekl Jiří Cafourek, tiskový mluvčí MÚ Rakovník.

Poprvé se koplo v polovině listopadu roku 2017 a do dnešního dne se odvedlo kus práce. Jen nový zrekonstruovaný bazén nabídne více atrakcí, než tomu bylo v minulosti.

"Ta nabídka se samozřejmě rozšíří, takže očekáváme nárůst návštěvníků. A to samozřejmě i z okolních měst, kdy ta nabídka bude obdobná, jako třeba aquaparky v Berouně, na Kladně a v okolních městech," řekl Jiří Cafourek.

Aquapark bude provozovat Údržba městských komunikací, jejíž vlastníkem je město.

"Může to být pro návštěvníky, co by rádi kondičně plavali. Nebo pro to, aby se pobavily rodiny s dětmi. Jsme k tomu uzpůsobení, máme tady wellness, vířivky, tobogány, divokou řeku, zázemí pro malé děti," řekl Dušan Godeša, jednatel ÚMK Rakovník.

Nechybí tu ale ani sauna či stánek s občerstvením. Rekonstrukce proběhla celková a vyšla na necelých 192 milionů korun. Jako materiál byla při rekonstrukci použita téměř ve všech případech rakovnická keramika, která se v Rakovníku vyrábí už přes 130 let. Vše jde zatím podle plánu. A tak první návštěvníci by nový aquapark mohli navštívit už začátkem nového roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu