• Načítám...
>

Sedlčany mají nový autobusák

Sedlčany na Příbramsku otevřely nový dopravní terminál. Ten poskytuje cestujícím veškeré potřebné zázemí včetně velké haly s lavičkami a občerstvením. Najdeme tu ale taky nové P+R parkoviště nebo speciální stání pro kola.

Reklama

Petrovice, Sedlec, Praha - Smíchov nebo Votice. Všemi těmito směry budou jezdit autobusy z nového terminálu. Ten byl přestřižením pásky slavnostně otevřen v Sedlčanech na Příbramsku. Cesta k jeho otevření ale nebyla vůbec jednoduchá.

"První žádost o dotaci z regionálního operačního programu jsme předkládali v roce 2008. Ale pak se postupně ty podmínky měnily natolik, že stavba pro nás začala být nerealizovatelná. A až v roce 2016, kdy jsme využili dotační titul z integrovaného regionálního operačního programu, tak se příprava rozjela naplno," řekl Miroslav Hölzel, starosta Sedlčan.

"Za mnou vidíte úžasnou stavbu z hlediska jak architektonického, tak se na ni dívám i z hlediska radního pro investice a veřejné zakázky. A i pan starosta zmiňoval problémy s výběrovým řízením a já dobře vím o čem mluvil, protože souboj firem o takovou zakázku je mnohdy až za hranicí pravidel. A klobouk dolů před nimi, že to ustáli a že ta stavba byla dokončena," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Nové autobusové nádraží se oproti tomu starému změnilo k nepoznání.

"Byla to otevřená plocha, nebylo se kam schovat před deštěm, před sluncem. V podstatě nefungovalo v poslední době ani žádné sociální zařízení. Takže si myslím, že ta plocha je teď nejen velice hezká, ale bude velice vstřícná i k cestujícím. Mají k dispozici klimatizovanou vytápěnou halu, toalety, občerstvení, informace, takže určitě standard 21. století," řekl Miroslav Hölzel.

Středočeský kraj se nepodílel na stavbě autobusového terminálu, ale dotoval přilehlé P+R parkoviště.

"Nás tady zajímá především to přilehlé P+R parkoviště, které, jak vidíte, je plné, lidé ho využívají a my jsme za to rádi," řekl Martin Herman.

Kromě parkoviště ale mohou cestující využít i speciální stojany na kola, kterých se tu vejde zhruba 30. Celkové náklady na stavbu nového autobusového terminálu se vyšplhaly na 63,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu