• Načítám...
>

Bezplatný právník pro občany Veltrus

Město Veltrusy se může pochlubit spolehlivou a bezplatnou službou pro své obyvatele. Právník se zaměřením na občanské, rodinné, či pracovní právo je k dispozici ve Veltrusích pro všechny místní občany.

Reklama

Jste-li občany města Veltrusy a máte právní problém, můžete zcela bezplatně navštívit právní poradnu, která byla v městském úřadě pro tyto účely zřízena.

"Kdysi historicky tady působila paní notářka. Potom byla dlouhá časová prodleva, protože v obci je pořád třeba něco řešit, např. sousedské spory a právní poradenství. Tak jsme se rozhodli zavést právní poradnu pro občany z Veltrus. Myslím, že už je zavedená a často navštěvovaná," řekl Filip Volák, starosta města Veltrusy.

Právní poradna funguje již druhým rokem a pan doktor Hůla si na nedostatek klientů nemůže stěžovat. V kanceláři městského úřadu je k zastižení každou středu od 15:00 do 17:00.

"Většinou jsou to ty problémy z oblasti občanskoprávní, rozvody, jak vypořádat společný majetek. Nehorší je na tom, když jsou tam malé děti. Tam potom nastupuje sociální správa. Potom jsou to sousedské vztahy, kde je hranice plotů, čí je plot, strom přesahuje plot, padají šišky a podobně. Tam nám pomáhá i městská policie a ta spolupráce je velice dobrá," řekl Vlastimil Hůla, právní poradce pro občany Veltrus.

"Občanskoprávní spory. To je to nejdůležitější, v čem využíváme našeho pana doktora," řekl Josef Mošna, velitel MP Veltrusy.

Veškeré ústní poradenství je pro všechny občany Veltrus skutečně zdarma a je hrazené městem.

"Město to nestojí mnoho. Je to zhruba 15 až 20 hodin práce pana doktora, což je řádově několik jednotek tisíc měsíčně," řekl Filip Volák.

Nadstandardní služby nad rámec poradenství si pak klient po domluvě hradí sám. A co čeká občany Veltrus do budoucna?

"Těch nápadů a záměrů je spousta. Jedním z nich je sociální poradenství, které jsme chtěli také zdarma, poradenství právě pro seniorský věk považuji za klíčové, aby lidé věděli, na koho se obrátit. Zatím se nám ale nepodařilo najít stabilního sociálního poradce, tak to budeme řešit příští rok," řekl Filip Volák.

Původně pilotní projekt se velmi rychle stal součástí nabídky služeb města. A dle slov pana starosty se do budoucna i rozšíří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu