• Načítám...
>

Tramvaje pojedou až do Jesenice

Radní Středočeského kraje rozhodli o stavební uzávěře pro koridor plánované tramvajové trati z Písnice do Jesenice. Trať bude kopírovat nejvytíženější dopravní tahy, které využívají středočeští obyvatelé pro příjezd do Prahy a zpět. Obec Jesenice řešení dopravní situace vítá, o chystané trati chce ale ještě jednat.

Reklama

Středočeští radní rozhodli o stavební uzávěře pro koridor plánované tramvajové trati z Písnice do Jesenice. Prodloužení trati je výsledek spolupráce Středočeského kraje s vedením Prahy a má ulehčit dopravní situaci na vytížené příjezdové cestě do Prahy.

"Jeden z největších problémů, který Středočechy trápí, je doprava. A tady vyřešíme uvolnění silnic. Tramvaj je dnes za mě ideální, takže jsem velice rád, že se to vyřešilo, že jsme udělali další velký kus práce a velký krok k uskutečnění této dopravní stavby," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Po řešení dopravní situace už volají obce v okolí Prahy dlouho. Vedení Jesenice má ale k návrhu trasy tramvajové trati výhrady a chtělo by ještě o projektu jednat. Hlavní výtky má k terminálu hromadné dopravy, který by chtělo umístit jinak.

"Nám ta stavební uzávěra, která je dále do našeho území, končí právě před dálničním okruhem. Takže to považujeme za koncepčně špatné. A nyní jsme na IDSK požadovali, aby ten terminál hromadné dopravy s nějakým parkovacím domem byl až za dálničním okruhem pod Horními Jirčany," řekl Pavel Smutný, starosta Jesenice.

Vedení kraje se podle svých slov snažilo vymezit uzávěru pro chystaný koridor tak, aby co nejméně omezila stavební činnost vlastníků pozemků. Návrh prošel připomínkovým řízením a proti jeho podobě kraj od nikoho nezískal žádné námitky.

"Jsou lidé, kteří stavbu vítají, jsou lidé, kterým je to jedno. A jsou také lidé, kteří stavby vidí negativně. Takže se snažíme, aby ten okruh těch lidí, kteří tyto stavby vnímají negativně, byl co nejmenší, abychom jim co nejméně znepříjemnili život," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Obec Jesenice ještě bude chtít o podobě tramvajové trati jednat jak s veřejností, tak také se zástupci kraje. Veřejné projednání by se podle starosty mohlo konat někdy v únoru příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu