• Načítám...
>

Kladno hostilo boxerský galavečer

Kladno se dočkalo významné sportovní premiéry. Poprvé se tam soupeřilo o titul mistra světa v boxu. V ženské kategorii se předvedla domácí boxerská hvězda Fabiana Bytyqi, která změřila síly s mexickou šampionkou Anou Arrazolou. Mužský box reprezentoval obr Tomáš Šálek v supertěžké váze a představila se i řada známých kladenských boxerů. Boxerského galavečera se zúčastnili také boxeři ze Slovenska, Ukrajiny, Ameriky nebo Kosova. Mezi pořadateli nechyběla ani boxerská legenda Lukáš Konečný.

Reklama

Dosud se o titul mistra světa v Česku bojovalo jen v Brně a v Ústí nad Labem. Tento rok se přidalo i Kladno, kde před lety box zažíval zlaté časy.

"Kladno je historicky vyhlášené město boxu. A bohužel po válce pak už ten box byl na ústupu. Ale za první republiky a mezi válkami bylo Kladno baštou československého boxu," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Ozdobou večera byla hlavně ústecká rodačka Fabiana Bytyqi, která obhajovala titul mistryně světa. Dále pak supertěžká váha a velká naděje českého boxu Tomáš Šálek.

"Určitě bych chtěl jít ve stopách svého trenéra Lukáše Konečného. To rozhodně. Chci to dotáhnout co nejdále. To je můj cíl. Chci, aby se český box někam posunul a aby zase ČR měla pořádnou těžkou váhu," řekl Tomáš Šálek, boxer.

Během boxerského galavečera se v 9 utkáních představilo celkem 18 boxerů četně borců z Gruzie, Polska, Slovenska nebo Německa. A především z Česka. Role pořadatele se navíc ujal mistr světa Lukáš Konečný, který už boxerské rukavice pověsil na hřebík. A nelákalo by ho to přeci jen zpátky do ringu?

"Láká mě to pořád. Já si s nimi občas i zaboxuji, ale už jsem starý, takže bych tam neměl už asi lézt," řekl Lukáš Konečný, bývalý boxer.

Lukáše Konečného to ale nemusí vůbec trápit, protože nyní funguje především jako trenér, kterému se náramně daří. Pod jeho rukama roste boxerský obr Tomáš Šálek a Fabiana Bytyqi v rámci boxerského galavečera obhájila titul mistryně světa v lehké minimuší váhové kategorii, kdy porazila Mexičanku Anu Arrazolu. Je vidět, že Kladno domácímu boxu opravdu svědčí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu