• Načítám...
>

Adventní Beroun láká na zvoničku

Tu pravou vánoční atmosféru si můžete vychutnat i na Husově náměstí v Berouně. Kromě tradičního betlému, vánočního stromu a trhů láká město i na zvoničku splněných přání. Ta se nachází u kašny a je určena všem bez rozdílu věku.

Reklama

Symbolická zvonička se nachází u kašny na Husově náměstí a svá tajná přání v ní mohou vyslovit malí i velcí. Stačí jen vstoupit dovnitř a zatáhnout za zvoneček.

"My se snažíme každý rok ten vánoční nebo adventní trh rozšířit o něco, co se nám líbí v jiných městech. A zvonička se nám líbila, líbila se naší paní architektce, která ji viděla v jednom městě, já ji znám z Plzně, kde myslím, že je velkou atrakcí. Tak jsme si říkali, že by byla vhodným prvkem k tomu všemu, co už tady léta máme. Děti si na ni mohou zazvonit a při tom si přát, co by chtěly od Ježíška dostat letos pod stromeček," řekla Soňa Chalupová, starostka města Beroun.

Kromě zvoničky dokreslují tu pravou vánoční atmosféru v centru Berouna i adventní trhy, Ježíškova pošta či betlém.

"Samozřejmě se rozšiřujeme dál, takže v současné době tu máme nejen stánky, kde se mohou lidé občerstvit, mají tam svařák, nějaké dobroty. Máme potom i ty ostatní věci, jako je Ježíškova kancelář, kde děti mohou napsat svoje přání Ježíškovi. Máme tady zvířátka, což pro mnoho lidí hlavně z měst je taková trochu atrakce, že vidí konečně i živá zvířátka. Máme tady nádherný betlém, který vyřezával místní řezbář pan Viktora. A každý rok se rozšiřuje o několik nových zvířátek," řekl Michal Mišina, místostarosta města Berouna.

anketa

Zvonička splněných přání bude stát na Husově náměstí až do konce Vánoc. A o příštím adventu by se tu měla objevit znovu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu