• Načítám...
>

V Benešově bude kde zaparkovat

V Benešově bude konečně kde zaparkovat. Město staví vedle vlakového nádraží parkovací dům. Stát by měl za rok a čtvrt. Vyrůstá na místě bývalého překladiště a nabídne téměř 200 parkovacích míst a 40 stání pro jízdní kola. Bez daně z přidané hodnoty vyjde na 140 milionů korun.

Reklama

Čtyřpodlažní parkoviště pro krátkodobá i dlouhodobá parkování vyrůstá vedle benešovského vlakového nádraží. Bude součástí připravovaného dopravního terminálu. Lidé v Benešově stavbu vítají.

anketa

"Jedná se o objekt, který má 4 podlaží a mělo by tam být celkem 186 parkovacích stání pro osobní vozidla a asi 40 cykloboxů na kola," řekl Roman Tichovský, místostarosta města Beroun.

Zatím město nabízí provizorní parkoviště v táborských kasárnách.

"Otevřeli jsme část táborských kasáren v areálu, kde připravujeme nějakou plochu pro parkování. Část už jsme otevřeli a část se bude otevírat přes zimu," řekl Roman Tichovský.

Do budoucna má parkování ve městě vypadat jinak.

"Máme nějakou představu, že bychom v příštím roce chtěli udělat nějaký generel dopravy a chtěli bychom dopravu řešit koncepčně, takže máme připravené větší parkovací plochy na okraji města a předpoklad je takový, že bychom chtěli rozšířit MHD," řekl Roman Tichovský.

V centru bych chtěla benešovská radnice parkovací místa zpoplatnit.

"Problém je ten, že parkovací místa jsou zadarmo a pracovníci, kteří jezdí do Benešova za prací, ráno přijedou a zaparkují tam auta, která tam celý den stojí," řekl Roman Tichovský.

Nové vícepodlažní parkoviště P+R zabere plochu větší než 2 tisíce metrů čtverečních. Parkovací dům v Benešově má stát na místě současného chátrajícího a nevyužitého překladiště. A hotový má být na jaře roku 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu