• Načítám...
>

Lysá nad Labem opravuje radnici

Vedení města Lysé nad Labem plánuje významně vylepšit budovu zdejší radnice. V rámci změn vznikne v přízemí nové informační turistické centrum. Počítá se i s konferenčním sálem pro širokou veřejnost. Ten se bude nacházet přímo pod střechou.

Reklama

Radní v Lysé nad Labem chystají rekonstrukci části historické radnice. V plánu mají opravit přízemí, kde řadu let v nevyhovujících podmínkách sídlí policie a strážníci. To se ale v blízké budoucnosti změní.

"Budou v jiné budově v přízemí pod státní policií, takže tam bude taková součinnost. A ten uvolněný prostor využijeme pro turistické informační centrum," řekl Karel Otava, starosta Lysé nad Labem.

Nový kabát dostane i podkroví. Právě zde vznikne nevšední prostor, který bude využíván pro společenské akce. 

"A aby se to mohlo využívat ve večerních hodinách i mimo pracovní dny radnice, tak máme naplánovaný a projektujeme venkovní výtah, který umožní bezbariérový přístup a tu využitelnost právě v době mimopracovní," řekl Karel Otava.

Vzhledem k tomu, že se jedná o kulturní památku, stavební práce budou probíhat s citem k zachování původních krovů a komínů. Navíc tyto chystané změny vyjdou levněji, než stavba nové budovy.

"Nebude až tak finančně náročný, jako např. stavba nového velkého kulturního centra nebo podobných věcí. A v našem městě tyto prostory velmi schází," řekla Karolína Stařecká, radní Lysé nad Labem.

V současnosti je už hotový projekt se stavebním povolením. Zastupitelé by ho rádi realizovali v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu