• Načítám...
>

Kraj chce vybudovat novou cyklostezku

Středočeský kraj plánuje vybudovat novou cyklostezku. Ta povede z Prahy - Stodůlek až do rekreační oblasti Křivoklátské lesy. Kraj si od tohoto kroku slibuje posílení cestovního ruchu v těchto lokalitách a zároveň svedení cyklistů z hlavních komunikací.

Reklama

Vedení Středočeského kraje chce vytvořit cyklostezku, která bude měřit kolem 14 kilometrů. Navazovat bude na již existující stezku v Praze - Stodůlkách a povede přes Jinočany, Chrášťany, Rudnou, Drahelčice až do rekreační oblasti Křivoklátské lesy.

"Na území Středočeského kraje jsou 2 páteřní řeky, Labe a Vltava, a snažíme se využít tento potenciál k tomu, abychom budovali cyklostezky. Ta zmiňovaná je o to důležitější, že Křivoklátsko, jako místo, které je velmi významné pro Středočeský kraj, chceme zvednout v ohledu turistického ruchu," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Novou cyklostezku ocení nejen milovníci jízdy na kole ale i samotné obce, kterými trasa povede.

"Občané se dostanou mnohem lépe do lesa, nebudou muset jezdit po silnici II/101. Bude to mnohem bezpečnější. Dále předpokládáme i rozvinutí turistického ruchu, více lidí bude v obci," řekla Petra Ďuranová, starostka obce Drahelčice.

Vyznačená stezka by měla v maximální možné míře využít polní cesty a méně významné nefrekventované silničky, které jsou vesměs v majetku obcí. Cílem je vyvést cykloprovoz mimo silnice přetížené automobilovou dopravou.

"My tam vidíme velký potenciál, kde za málo peněz se dá udělat hodně muziky, jak se říká, protože tam samozřejmě nepočítáme, že by byly asfaltové, ale byly by jen zpevněné. A já si myslím, že to je budoucnost. Přiblížit ty komunikace té přírodě, která okolo je," řekl Miloš Petera.

V současné době se zpracovává studie proveditelnosti. Pokud bude probíhat vše podle plánu, se zahájením prací by se mohlo začít v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu