• Načítám...
>

Vedení kraje se setkalo se starosty

Starostové a starostky z pěti stovek středočeských měst a obcí se sešli v Praze, aby diskutovali s vedením kraje. Na setkání dorazilo i pět zástupců české vlády. Ti představili novinky a řešilo se třeba i to, jakých grantů a dotací mohou starostové využít.

Reklama

Praha hostila setkání vedení Středočeského kraje se starosty měst a obcí. 

"Pro krajskou radu je to vlastně jedinečná příležitost, kdy máte na jednom místě takové množství starostů. A když máte nějaké novinky, tak už o nich můžete informovat. A je velmi důležité, že pro ně zazní informace o tom, jaké granty jsou, co se změní, čeho mohou využít. A já jsem ráda, že i na toto setkání přijela řada ministrů, bylo jich tu pět," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Ministři starostům prezentovali, jak bojují proti suchu, kůrovci, jak to bude s kotlíkovými dotacemi nebo jak bude vypadat nový stavební zákon. Starostové se přímo na místě mohli ministrů také ptát. Odpoledne pak mohli starostové své problémy a starosti konzultovat s jednotlivými radními nebo zástupci odborů krajského úřadu.

"Pro mě je toto setkání nejzajímavější proto, že jsem relativně nový starosta, mám za sebou teprve první rok svého funkčního období, tak že mám možnost setkat se s představiteli kraje, mám šanci zeptat se a informovat se o tom, jak v některých případech, které mi nejsou jasné, postupovat," řekl Jan Jančík, starosta obce Struhařov.

"Já řeším silnici I. třídy I/16, jako každý rok. Doufám, že se té přeložky dočkáme. A jinak je to úspěšné setkání. Dohonila jsem tady peníze na kanalizaci v obci," řekla Marie Huková, starostka obce Jizerní Vtelno.

"Tato setkání hodnotím velice dobře. Myslím si, že to je velice dobrý počin od hejtmanky a od Rady Středočeského kraje, protože tady si člověk může vyměnit zkušenosti a nabýt plno nových věcí, které třeba ani neví a vyměnit si názory s vedením," řekl Karel Říha, starosta obce Blažejovice.

Na konferenci dorazilo na 500 středočeských starostů a starostek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu