• Načítám...
>

Středočeský kraj dál nabízí kotlíky

Kotlíkovým dotacím ve Středočeském kraji ještě není konec. Kdo si stále o příspěvek nezažádal, ten má další možnost. Ministerstvo životního prostředí navýšilo dotace o více než 200 milionů korun. Celkem je k dispozici téměř 800 milionů korun. Dotace se týkají majitelů kotlů na tuhá paliva takzvané první a druhé emisní třídy.

Reklama

Středočeši mají poslední šanci na peníze. Jde o příspěvky v rámci tzv. kotlíkových dotací na nákup moderních zdrojů tepla. Stále ještě pokračuje 3. vlna dotací na kotle tzv. 1. a 2. emisní třídy. Kdo si ještě o peníze nezažádal, může to udělat nejpozději do 30. června roku 2022. Nebo do vyčerpání peněz na tento dotační titul. Vyčerpáno je už 60 % z celkové částky.

"Musí tam mít kotel na pevná paliva s ručním přikládáním, maximálně emisní třídy 1 nebo 2. Musí to být ve Středočeském kraji," řekla Pavla Tomková, administrátorka Odboru řízení dotačních programů.

Ale pozor. S písemnou žádostí tentokrát neuspějete.

"Žádost se podává elektronicky. My ji tady zaregistrujeme a potom do 75 pracovních dnů dáváme žadateli vědět, jestli je žádost v pořádku a jestli je zkontrolována, případně co je potřeba doplnit nebo jaký je další postup," řekla Pavla Tomková.

I tady ale platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Tedy v tomto případě topí.

"Žadatele, u kterých by už alokace nevycházela, budeme zařazovat do tzv. zásobníku. A máme příslib pana ministra Brabce o tom, že žadatele ze zásobníků, který budeme mít, je schopen také zafinancovat," řekl Jaroslav Cingr, vedoucí Odboru řízení dotačních programů.

Stav žádosti lze sledovat na stránkách Středočeského kraje.

"Na našich webových stránkách si žadatel může zkontrolovat po přijetí, jestli je to vše v pořádku. Potom dáváme seznam schválených žadatelů, kteří projdou radou kraje, že je vše v pořádku, že budou zasílány následně smlouvy k podpisu," řekla Pavla Tomková.

Třetí vlnu kotlíkových dotací pro své obyvatele vyhlásilo i hl. m. Praha. V tomto případě je možné žádosti podávat jen do 30. června příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu