• Načítám...
>

Nezabudice plánují nové dětské hřiště

Středočeské Nezabudice plánují ještě do konce letošního roku pokračovat v opravě obecních budov. Chystají také opravit autobusovou zastávku, která má uvnitř opadanou omítku nebo vytvořit přístřešek na nádrže s vodou na místním hřbitově. Pro děti by pak mělo vyrůst nové hřiště. O dotaci na výstavbu přitom nezabudičtí v minulosti žádali už několikrát, ale vždy marně. Dočkají se tentokrát? Co dalšího se v obci chystá prozradí starostka Jitka Vydrová.

Reklama

V malebné vesničce Nezabudice na Rakovnicku žije sice jen necelá stovka obyvatel, ale i tak tam mají velké plány, které by do budoucna rádi zrealizovali

"Potřebujeme opravit autobusovou zastávku a udělat úpravy na hřbitově, tedy hřbitovní zeď a takový přístřešek na vodu," řekla Jitka Vydrová, starostka obce Nezabudice.

Dále pak dojde na opravu kanalizace, hasičské zbrojnice, čistírny odpadních vod a místních komunikací včetně opravy cesty směrem na Rozvědčík. Vše by přitom rádi provedli co nejdříve.

"Co zvládneme udělat svépomocí, tak to bude v horizontu jednoho roku. A kanalizace, její 2. etapa, také v rámci jednoho roku. Hřbitov doufáme, že stihneme během léta a cesta na Rozvědčík bude, doufáme, pokud dostaneme peníze, na jaře," řekla Jitka Vydrová.

V Nezabudicích mysleli také na děti, kterých v maličké obci v posledních letech začalo zase přibývat. Pro ně by pak mělo vzniknout moderní dětské hřiště, které nahradí to stávající. 

"Herní prvky bychom chtěli vyměnit za nové. Určitě by jich tu mělo být více. A jinak, co se týče celkové rozlohy, to by určitě zůstalo zachováno. Tady jsme omezeni tím prostorem, který je pro to vyhrazen," řekla Jana Vydrová, zastupitelka obce Nezabudice.

Kdy a jestli vůbec nové hřiště v obci vznikne si ale v Nezabudicích netroufají odhadnout.

"Záleží na tom, jaké budou vypsané dotační tituly. Tím, že jsme malá obec, tak bohužel z rozpočtu peněz na toto moc nezbývá, takže vždy se to odvíjí podle toho, jaké dotační tituly jsou," řekla Jana Vydrová.

O dotaci žádali v obci už několikrát a bohužel neúspěšně. Tak doufejme, že příště už to konečně vyjde. Tato poklidná vesnička, o kterou se místní s láskou starají, by si to určitě zasloužila.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu