• Načítám...
>

Sedlčany přestavují atletický stadion

Sedlčanský lehkoatletický stadion právě prochází rekonstrukcí. Největší změnou bude to, že škvárové povrchy nahradí tartan. Na jaře tak budou mít perfektní zázemí pro sportovní sedlčanské školy i místní kluby nebo veřejnost.

Reklama

Městský stadion Taverny v Sedlčanech právě prochází rekonstrukcí. 

"Lehkoatletický stadion, který sloužil především základním školám pro tělesnou výchovu, ale i všem spolkům včetně fotbalistů, se nyní proměňuje v daleko modernější areál," řekl Miroslav Hölzel, starosta Sedlčan.

Největší změnou bude nový umělý povrch. Škvárový ovál nahradí tartan.

"Bude tam hřiště s umělým povrchem ještě pro volejbal, nohejbal a podobné sporty," řekl Tomáš Langer, vedoucí Odboru investic města Sedlčany.

"Ta stavební část se v podstatě dokončuje. Pokládají se podkladní vrstvy na dráhu a ty atletické sektory, kam potom v jarním čase se položí ten finální tartan a zaseje se trávník a bude dokončeno," řekl Miroslav Hölzel.

Stadion dostane také dráhy pro skok do dálky nebo do výšky. Pamatovalo se ale i na sektor pro hod míčkem nebo vrh koulí. Travnatý povrch bude v dobrém stavu udržovat zavlažovací systém a stadion bude otevřen i široké veřejnosti.

"Zásadně ho budou využívat školy a odpolední program je volně přístupný místním sportovním spolkům. Nejvíce ho využívali fotbalisté z Tělovýchovné jednoty Tatran. A předpokládá se, že i dál bude sloužit zásadně pro ně," řekl Tomáš Langer.

Celý stadion by měl být slavnostně otevřený na jaře 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu