• Načítám...
>

Vedení města ocenilo strážníky

Praha ocenila strážníky, kteří dlouhodobě pracují u městské policie. Vedení hlavního města se zároveň snaží dělat vše pro to, aby práce strážníka byla atraktivní. A tak kromě finanční stránky dbá i na rekonstrukci stanic nebo moderní technické zázemí.

Reklama

V Brožíkově sále Staroměstské radnice se slavnostně stužkovali strážníci MP Praha. Za nepřetržitý pracovní poměr trvající 10, 15, 20 nebo 25 let. Jedním ze strážníků, který u městské policie pracuje už čtvrt století, je Pavel Soukal.

"Já sloužím od poloviny 90. let, od 1. 10. 1994. Práce se změnila strašně moc. Rozdíl je obrovský. V podstatě se začínalo, nebylo pořádně technické zabezpečení, materiální zabezpečení. Poslední léta je vidět, že ten pokrok jde dopředu. Já jsem poměrně komunikativní, takže já jsem začínal v těch 90. letech v Nuslích, prošel jsem si spoustou věcí. Teď pracuji na Centrálním operačním středisku a moje náplň práce je komunikovat," řekl Pavel Soukal, oceněný strážník.

"Já osobně si práce všech svých podřízených velmi vážím, protože ve své podstatě na těch řadových zaměstnancích, strážnících, stojí ti velitelé. Pokud oni nebudou pracovat a nebudou pracovat kvalitně, tak nebudou ani ti velitelé. A to je potřeba, aby si všichni velitelé a ředitelé uvědomili a dělali pro své zaměstnance maximum," řekl Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy. 

Slavnostního předávání se kromě ředitele městské policie účastnili i primátor Zdeněk Hřib a náměstek pro bezpečnost Petr Hlubuček.

"Já myslím, že skutečnost, že Praha je jedním z nejbezpečnějších měst této planety, není náhoda. Je to důsledek systematické práce na poli bezpečnosti, při které se využívá zkušenosti a znalosti lidí a prostředí právě městských strážníků. A to, že někteří z nich jsou u městské policie už 25 let, svědčí o tom, že tito lidé neberou tu práci jenom jako zdroj obživy, ale i jako poslání," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Snažíme se těm strážníkům pro jejich práci zabezpečit veškeré podmínky tak, aby se u městské policie dobře pracovalo. Rekonstruujeme služebny, dovybavujeme neustále novou technikou, novou výstrojí, novými vozidly. Je toho poměrně hodně. Je potřeba prostě vytvořit strážníkům takové podmínky, aby to té práce chodili v klidu, v pohodě, aby tu práci byli schopni vykonávat skutečně dobře a důsledně," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Zvláštní ocenění pak dostal Lubomír Šuranský, který reprezentuje pražskou městskou policii v bězích. A to od 10 kilometrů až po maraton.

"Za to období, co jsem u městské policie, jsem si zaběhl desítku, zrovna letos, pod 38 minut, myslím 37:50. A v maratonu mám čas 3 hodiny, 2 minuty a pár vteřin," řekl Lubomír Šuranský, oceněný strážník.

Vznik MP Praha se datuje od roku 1992. Strážníků bylo tehdy 87. Aktuálně jich je přes 2,5 tisíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu