• Načítám...
>

Hejtmanka bilancovala a plánovala

Rok 2019 se pomalu blíží ke svému cíli a tak hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová bilancovala. Kraj je podle ní nejlepší v čerpání evropských dotací a spokojená je i s opravou krajských komunikací. Pro volební rok 2020 má ale připraveno hned několik cílů.

Reklama

Hejtmanka se před vánočními svátky setkala s novináři a bilancovala. Rok 2019 byl totiž z krajského pohledu nabitý událostmi.

"Já si troufám tvrdit, že z pohledu kraje byl velmi úspěšný, protože jsme velmi úspěšní v čerpání evropských fondů a potvrdila mi to i paní ministryně, že o velký kus předbíháme ostatní kraje. Opravili jsme 450 kilometrů silnic, takže to je úctyhodné číslo. Myslím, že se poměrně dobře daří spolupráce se starosty, která je velmi konstruktivní a tím myslím starosty z malých obcí. Ty projekty, které jsme s nimi realizovali, byly úspěšné, granty pro ně nastavené jsou vyčerpané, takže evidentně to jde tím správným směrem. Co se nám podařilo, bylo rozjet Středočeskou centrálu cestovního ruchu, takže Středočeský kraj je v tuto chvíli velmi intenzivně propagován nejen doma, ale i v zahraničí," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Jaroslava Pokorná Jermanová má svoje cíle i pro rok 2020. Ten bude navíc zpestřen říjnovými volbami do krajského zastupitelstva.

"Já bych každopádně chtěla významně posunout město budoucnosti v Milovicích, chtěla bych posunout svět záchranářů, chtěla bych zase o kousek více silnic opravit. Budu hodně tlačit na D3 a D4 a vlastně i D6, protože jsou to dálnice, které jsou pro kraj bytostně důležité pro jeho fungování," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Právě doprava je jednou z priorit kraje. Proto se bude připravovat např. i stavba P+R parkovišť. Stavět se budou i školní tělocvičny a kraj zasadí i stromy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu