• Načítám...
>

Cenu hejtmanky si odnesly osobnosti

Ceny hejtmanky Středočeského kraje byly předány. Tuto cenu si zasloužily osobnosti, které pomáhají ostatním, zachovaly se hrdinsky, reprezentují kraj nebo se zasloužily o jeho rozvoj.

Reklama

Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi hostilo vyhlášení 2. ročníku cen hejtmanky Středočeského kraje. Soutěžilo se celkem v 8 kategoriích, např. hrdinský čin, věda, vzdělání a výzkum, pracovník veřejného sektoru nebo podnikatel. A celý večer provázely příběhy úspěšných Středočechů.

"Musím říci, že ty příběhy jsou neuvěřitelné a vybírat z nich je velmi složité. Pak ale opravdu hraje roli ta emoce, jak to člověk v tu chvíli cítí. A tak rozhodujeme, protože každý příběh je něčím zajímavý, něčím výjimečný," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Cenu hejtmanky v oblasti kultury získal malíř a sochař Jiří Hampl. Ten společně se svojí manželkou vytvořil např. Pomník dětským obětem války, který zachycuje 82 lidických dětí.

"Moje manželka zemřela a nebylo to úplně hotové. Říkala, když už jí bylo špatně, co s tím udělám. Já jsem řekl, že to dokončím a dám to do Lidic. To byla ovšem drzost. To se povedlo až o hodně později, až v roce 2000," řekl Jiří Hampl, malíř a sochař.

Speciální cenu veřejnosti, o které rozhodovalo internetové hlasování, dostal Josef Kessler. Ten dělá dobrovolného hasiče už více než 50 let a věnuje se především mládeži.

"Člověk se pohybuje mezi těmi hasiči prakticky celý život. Ale doopravdy mě to překvapilo. Dělal jsem strojníka, velitele. Teď nakonec dělám starostu. Byl jsem členem prakticky výkonného výboru, na okrese jsem měl na starosti mládež," řekl Josef Kessler, dobrovolný hasič, SDH Senec.

Dalšími oceněnými byli např. známý psychiatr Cyril Höschl nebo záchranářka Anna Vrbovcová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu