• Načítám...
>

Sportovní hasiči dostali ocenění

Do budovy krajského úřadu dorazily desítky dobrovolných hasičů. Kraj ocenil ty, kteří reprezentovali střední Čechy na celorepublikové soutěži v hasičském sportu. Konkurence je velká, počet dobrovolných hasičů totiž neustále přibývá.

Reklama

Středočeský kraj ocenil dobrovolné hasiče, kteří kraj reprezentovali na republikovém finále hasičských soutěží.

"Tam jsou 3 disciplíny. Je tam 100 metrů překážek, pak je tam 4x100 metrů štafeta, a pak je tam takový ten zlatý hřeb, což je požární útok. Sportovní hasiči mají úspěchy. Máme výhodu, protože jsme největší kraj, tak nám postupují vždy 2 družstva místo jednoho. A na těch republikových soutěžích si vedou velice dobře," řekl Oldřich Lacina, starosta dobrovolných hasičů Středočeského kraje.

"Ta umístění, která jsou, mě naplňují určitým obdivem k tomu, co jsou schopni dokázat," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Požárnímu sportu se ale nevěnují jen dospělí, ale i mládež a děti. Ty se toho mnoho naučí.

"Vázat uzly, střílet ze vzduchovky, hasit oheň. Našeho úspěchu si cením velmi, protože jsme byli jako sbor poprvé na mistrovství ČR a hned jsme obsadili 2. místo, což je výborné," řekl Jonáš Habart, SDH Počepice.

"Byl úspěch už to, že jsme se dostali na mistrovství ČR. A to vzhledem k tomu, že v podstatě polovina našeho týmu se skládá ze studentek, polovina už z dospělých osob, které pracují a tak skloubit tréninky a přípravu není úplně jednoduché. A požární sport jako takový máme, troufnu si říct, úplně všechny rády už odmalička. Většina z nás s požárním sportem vyrostla, takže pro nás je to jak koníček, tak zábava, tak vlastně i to, že můžeme sportovat a hýbat se," řekla Veronika Wagnerová, SDH Petrovice.

"Myslím si, že život v menších obcích bez dobrovolných hasičů by nebyl takový, jaký je. A že jsou prostě krví těchto obcí," řekl Robert Bezděk.

Podle starosty Krajského sdružení hasičů dospělých, ale hlavně dětí, které se hasičskému sportu věnují, neustále přibývá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu