• Načítám...
>

Kraj ocenil nadané studenty

Výtvarná díla, povídky nebo básničky. A to vše na téma Středočeský kraj. To bylo zadání soutěže pro studenty středních škol. Ceny těm nejlepším byly uděleny přímo v budově krajského úřadu a některá díla jsou zde i vystaveny.

Reklama

V budově krajského úřadu se konalo vyhlášení literárních výtvarných cen středočeských studentů.

"Viděli jste dnes ty studenty. To jsou prostě kouzelní lidé, kteří nám poslali zajímavé práce. Práce, které se týkaly kraje, práce, které se týkaly osobních vztahů," řekl Lubomír Brožek, předseda Klubu českých a slovenských spisovatelů.

"Vždy místo, kde se člověk narodí, považuje za to nejkrásnější. Takže předpokládám, že i další lidé, právě díky této soutěži, se dozvědí o Středočeském kraji. A jsem rád, že studenti ke Středočeskému kraji přistupují tak, jak přistupují. Píší o něm básně, malují obrázky," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Někteří studenti ale třeba i vytvořili o svém kraji krátký film nebo napsali povídku. Třeba jako Kateřina Skalová.

"My Češi jsme obecně docela skeptický národ. Takže si v té povídce dělám docela legraci právě z Čechů. Mně přijde, že nejsme úplně vždy spokojení s tím krajem, kde žijeme a podobně. A on je vlastně ve skutečnosti docela fajn. A o tom je ta povídka," řekla Kateřina Skalová, oceněná studentka.

"Vytvořila jsem báseň, která se jmenuje Srdce Čech. A vlastně popisuje tu krajinu a to, jak to tady vlastně vypadá, jaká hezká místa tu jsou," řekla Eliška Rambová, oceněná studentka.

Nejzajímavější literární a výtvarná díla středočeských studentů teď zdobí chodby krajského úřadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu