• Načítám...
>

V Příbrami chystají katalog stromů

V Příbrami začali s kontrolou stromů. Radnice chce zjistit v jakém stavu je zeleň ve městě. Stromy, které odborníci prozkoumají, pak zapíšou do katalogu. Ty, které budou ve špatném stavu, město pokácí a místo nich vysadí nové.

Reklama

Inventura stromů. I tak se dá nazvat akce města Příbram, která spočívá v důkladné prohlídce všech stromů na pozemcích města. Kontrolovat se bude jejich stav a pak se zapíšou do speciálního katalogu, aby radnice měla lepší přehled o zeleni ve městě.

"Jako město chceme mít přehled o tom, jaké stromy a v jaké kondici tady ve městě máme," řekl Jan Konvalinka, starosta Příbrami.

I Příbram se totiž v současnosti potýká se suchem. Zatím narazila na 3 desítky usychajících nebo uschlých stromů.

"Najali jsme si odbornou certifikovanou firmu, která má za úkol to ohromné množství stromů, které tady máme, projít, posoudit a ke každému stromu dát dokument, který bude říkat v jakém je stavu. Zároveň má navrhnout další postup péče," řekl Jan Konvalinka.

Tzv. dendrologický průzkum stromů v Příbrami vyjde město na stovky tisíc korun. Některé stromy bude potřeba ošetřit nebo zpevnit. Některé ale přímo pokácet.

"Ale zároveň za každý strom, který je pokácený, sázíme strom nový. Ať už na tom samém místě, což je někdy komplikované, nebo na místech alternativních," řekl Jan Konvalinka.

anketa

"Když se u nás rozhlédnete po městě, tak zjistíte, že jsme poměrně zeleným městem. Kromě stromů tady máme keře, vysazujeme cibuloviny, které každé jaro vzejdou a krásně nám zbarví celé město," řekl Jan Konvalinka.

Tzv. dendrologický průzkum bude v Příbrami probíhat celý rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu