• Načítám...
>

V Benešově ocenili nejlepší sportovce

V Kulturním domě Karlov byli oceněni nejlepší sportovci Benešovska. Ocenění převzali z rukou významných sportovních osobností, jako je bývalý československý veslař František Provazník nebo fotbalová legenda Ján Geleta.

Reklama

V KD Karlov byli oceněni nejlepší sportovci okresu Benešov. Odborná komise, která byla složena z tělovýchovných funkcionářů, pracovníků okresních organizací, sportovních svazů a představitelů měst, vybírala ze 35 kandidátů.

"Odborná porota měla 15 členů. Vybrali v každé kategorii 5 nejúspěšnějších sportovců. Letos nově byla zařazena i cena fanoušků. Jednalo se o internetové hlasování veřejnosti o nejoblíbenějšího sportovce," řekla Helena Novotná, předsedkyně Okr. tělovýchovného sdružení Benešov.

Událost si nenechaly ujít ani významné osobnosti českého sportu. Mezi nimi nechyběli např. bývalý československý veslař Jaroslav Provazník nebo fotbalová legenda Ján Geleta.

"Budou rádi vzpomínat na období, kdy to přišlo. Jsou ve věku, kdy jsou ve vývoji. Dopřejme jim to. Těm dobrým, kteří opravdu makají na tom hřišti nebo ve škole. Oni musí trochu dávat víc tomu životu, protože ta sportovní příprava dnes zabírá hodně času a málo kluků to vydrží," řekl Ján Geleta, držitel stříbrné olympijské medaile z roku 1964.

Vedení Středočeského kraje považuje tuto událost za jednu z nejvýznamnějších sportovně-společenských akcí. Při udělování cen tak nechyběla ani hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

"My máme teď před sebou sérii oceňování jednotlivých sportovců roku za jednotlivé okresy. Teď jsme právě v Benešově, kde ta podpora a zájem veřejnosti jsou vždy veliké. Já si myslím, že je správné, pokud oceňujeme úspěšné sportovce, protože je tím motivujeme do budoucna. Je to jedině dobře," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

V rámci 4 kategorií byli oceněni nejlepší jednotlivci, týmy, trenéři a také bývalí sportovci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu