• Načítám...
>

První miminko kraje je z Mladé Boleslavi

První miminko roku 2020 se přitom ve Středočeském kraji narodilo už 15 minut po půlnoci 1. ledna. Byl to chlapeček, dostal jméno Marek a radost z něj měli v mladoboleslavské nemocnici. Popřát mnoho zdraví malému chlapečkovi o přijela hejtmanka Středočeského kraje. A to trochu netradičně k němu domů.

Reklama

První novorozeně Středočeského kraje v tomto roce se narodilo v mladoboleslavské nemocnici. Chlapeček vážící 3,5 kilogramu a měřící 51 centimetrů přišel na svět pouhých 15 minut po půlnoci. Přestože byli rodiče v očekávání už několik dní, narození dítěte na Nový rok bylo pro ně velké překvapení.

"Bylo to 31., bylo to navečer kolem 19:00. V podstatě pro nás to byla první zkušenost, nějaké první kontrakce, takže jsme se jeli jen tak podívat do nemocnice. No a už jsme tam zůstali," řekl Tomáš, tatínek prvního středočeského miminka.

"Já jsem doufala, že budu rodit na termín toho 27., ale to nepřišlo, takže pak toho 31. to bylo pořád lepší než čekat do vyvolávání," řekla Markéta, maminka prvního středočeského miminka.

Naštěstí vše proběhlo bez komplikací a jedinou starostí novopečených rodičů bylo vybrat správné jméno.

"Musím říci, že jsme dlouho vybírali. Není to úplně jednoduché vybrat hned jméno. Měli jsme samozřejmě nějaké tipy, bylo tam i moje jméno, tedy Tomáš, nakonec jsme ho ale nevybrali. Zvolili jsme jméno Marek. Byl to jeden ze tří tipů a líbilo se nám i k paní, která se jmenuje Markéta, tak to vychází hezky," řekl Tomáš.

Popřát mnoho zdraví malému chlapečkovi přijela i hejtmanka Středočeského kraje. A to trochu netradičně k němu domů. V rámci tohoto setkání mladému páru předala 10 tisíc korun a výbavu pro novorozeně.

"Musím říci, že byla moc příjemná a a dala mi pár docela cenný rad," řekla Markéta.

Když se paní Markéta poprvé seznámila se svým nynějším partnerem Tomášem, netušila, že už po roce založí rodinu. Přesto, že jejich původní plány byly trochu jiné, už by neměnili. Nezbývá než popřát, aby jim rodinné štěstí vydrželo co nejdéle.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu